Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je to lepšie ako nájazdy, vraví Lušňák o deviatich tretinách

Počas víkendu odohral takmer štyri zápasy. V skutočnosti len dva. Prvý však trval takmer deväť tretín a aj v druhom sa o výsledku rozhodovalo až v predĺžení. Slovenský hokejista Patrik Lušňák sa v drese Junosti Minsk v oboch tešil z víťazstva.

10.03.2015 07:04
Patrik Lušnák Foto: ,
Patrik Lušnák.
debata

Sobotňajší prvý duel semifinálovej série bieloruskej ligy medzi HC Gomeľ a Junosťou Minsk sa stal druhým najdlhším stretnutím v histórii európskeho hokeja. O víťazstve hostí rozhodol v čase 165:11 Vitalij Kiriuščenkov a na brankára domácich vyslali Lušňák a spol až 108 striel.

„Mali sme toho plné zuby. V závere už takmer nik nevládal. V predĺžení sa viac bránilo, no obe mužstvá si i tak vypracovali veľa šancí. Gól však dlho nie a nie padnúť. Nakoniec rozhodla chyba domácich po vhadzovaní. Pri signalizovanom vylúčení ich hráča sme zvíťazili vďaka umnej dorážke. Najhoršie bolo nastúpiť na druhý deň na druhý zápas série. Cítili sme poriadnu únavu,“ približuje Lušňák.

Zápas sa začal o piatej hodine popoludní a skončil sa až tesne pred pol dvanástou. „Z výhry sme mali obrovskú radosť, no azda ešte väčšiu z toho, že sa stretnutie konečne skončilo. Šli sme do hotela niečo zjesť a vyspať sa, aby sme sa dali aspoň ako-tak fyzicky dokopy. V nedeľu sme sa boli namiesto tréningu trochu prejsť,“ približuje slovenský reprezentačný útočník.

Pred nedeľňajším druhým súbojom si všetci jeho aktéri želali najmä to, aby sa nenatiahol opäť do predĺženia. „Keď som v polovici tretej tretiny strelil gól na 2:1, verili sme, že to už zvládneme. No súper vyrovnal a všetci sme začali tušiť, že sa to stane znova. Našťastie, tentoraz trvalo predĺženie necelé tri minúty,“ povzdychol si 26-ročný rodák z Piešťan.

Junosť je vďaka dvom víťazstvám na ľade Gomeľu bližšie k postupu do finále. „Ani doma nás však nečakajú ľahké zápasy. Budú to zápasy o gól. Azda ich zvládneme. V klube sa od začiatku sezóny jednoznačne hovorí o jedinom cieli – zisku titulu,“ prezrádza siedmy najproduktívnejší hráč základnej časti bieloruskej ligy. V 53 stretnutiach nastrieľal 19 gólov a pridal 29 asistencií. V play off má zatiaľ na konte v šiestich zápasoch päť gólov a štyri asistencie.

Nezačalo sa po šesťnásobnom predĺžení v Bielorusku hovoriť o zmene, podľa ktorej by „nekonečné“ predĺženie nahradili samostatné nájazdy? „Ani nie. Tu sú s takýmto severoamerickým riešením spokojní. A vyhovuje to aj mne. Je to férovejšie, ako keď o výhre rozhodnú nájazdy. Takto zvíťazí ten, kto má viac síl, čo je zvyčajne ten lepší,“ myslí si Lušňák. V Bielorusku sa cíti výborne. Pozdáva sa mu úroveň súťaže i starostlivosť o hráčov v klube.

Popri vlastných zápasoch sa snaží sledovať aj stretnutia Piešťan s Košicami. „Zápasy sledujem prostredníctvom on-line prenosov a rozoberám ich s otcom (Jaroslav Lušňák je prezident piešťanského klubu). Chalanom držím palce. Museli tvrdo bojovať o postup do play off a teraz kladú veľkému favoritovi slušný odpor. Hoci im málokto veril, na ich výkonoch vidieť, že veľmi chcú,“ dodáva Lušňák.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Patrik Lušňák