Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Impulzom boli vianočné dresy. Detvianske kroje

Majstrovské cigary, oslavy s hŕstkou najvernejších divákov a chytľavý popevok: "Všetci spievame, Detva majstrom je."

06.03.2015 16:16
Detva Foto: ,
Brankár Detvy Viktor Volentier.
debata

Hokejisti Detvy využili prvý finálový mečbal a vyhrali play off prvej ligy. Jemne favorizovanú Spišskú Novú Ves zdolali presvedčivo 4:1 na zápasy. O celkovom triumfe rozhodli na ľade víťaza základnej časti výsledkom 3:2 po predĺžení. Rozhodujúci gól strelil v presilovej hre obranca Marek Hataš. Detvania si tak vybojovali účasť v baráži o extraligu.

„Víťazstvo v prvej lige je pre Detvu a nášho majiteľa a manažéra Róberta Ľuptáka fantastický úspech. Od siedmeho zápasu štvrťfinále s Trnavou, v ktorom sme rozhodli o postupe tri sekundy pred koncom, to v meste ozaj žije hokejom. Počas celej sezóny sme sa v tabuľke držali vysoko, ale práve pred semifinálovou sériou s Bardejovom to nabralo poriadne grády,“ vraví tréner Detvy Dušan Kapusta.

„Prvý impulz, že by sezóna mohla byť úspešná prišiel pred Vianocami, keď sme nastúpili v špeciálnej edícii dresov – detvianskych krojoch. Pritiahlo to pozornosť, nalákalo divákov a niekedy vtedy sa k nám naklonila asi aj šťastena,“ dodáva.

Svojim zverencom doprial včera voľno, dnes oslávia prvoligový titul s fanúšikmi a od nedele sa začnú s plnou vážnosťou pripravovať na baráž s Žilinou. Prvé dva zápasy série hranej na štyri víťazstvá sú na programe vo štvrtok a piatok v Žiline.

„Extraliga je úrovňou niekde inde. Mužstvo však máme z veľkej väčšiny pokope počas celej sezóny, čo by mohla byť naša výhoda. Už prvý zápas môže naznačiť, ako sa bude séria vyvíjať. Už dávno nevyhral prvoligový tím baráž. Radi by sme to zmenili. Chceme ju vyhrať. Potom sa môže riešiť, či v Detve máme prostriedky a podmienky na extraligu alebo nie,“ naznačuje Kapusta. Teší ho, že pred štartom náročnej série si jeho zverenci trochu oddýchnu a zároveň nevypadnú zo zápasového rytmu.

„Už postupom do finále sme dosiahli úspech a sezóna sa dala považovať za vydarenú. Odkedy Detva nie je farmou Zvolena, v prvoligovom finále hrala po prvý raz. Navyše sme ho zvládli. Séria sa začala nakláňať na našu stranu asi po výhre v druhom zápase v Spišskej Novej Vsi po samostatných nájazdoch. Domáce stretnutia sme zvládli a po vysokej výhre 9:2 sme si už verili, že to dobojujeme na ľade súpera. Výhra v piatom zápase sa narodila ľahko, ale v tretej tretine sme sa zomkli,“ dodáva Kapusta.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC 07 Detva