Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi sa budú baviť o vstupe Slovana do súťaže až potom, ako rozhodne SZĽH

České hokejové kluby si počkajú na rozhodnutie výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja a až potom sa budú zaoberať možným rozšírením svojej najvyššej súťaže.

04.03.2015 15:04
Hokej, korčule, hokejka, ilustračné foto Foto:
Ilustračné foto
debata (2)

V novej sezóne 2015/2016 by v prípade záujmu i kladných stanovísk všetkých zainteresovaných mohli hrať českú extraligu Slovan Bratislava i HC Košice, kluby však o túto možnosť ešte oficiálne nepožiadali a „oceliari“ z východu ústami svojich popredných predstaviteľov aj odmietli snahy o vstup do súťaže na západ od slovenských hraníc. Všetky úvahy sú v súčasnosti len v rovine teórií.

České kluby sa otázkou prípadného vstupu slovenských tímov zaoberali na minulotýždňovom valnom zhromaždení Asociácie profesionálnych klubov. „Výstup z neho je taký, že kluby sa o tejto možnosti bavili, ale vzhľadom na to, že nie je žiadna oficiálna žiadosť a ani podnet, sú to všetko také priateľské pohovory so slovenskou stranou,“ vysvetlil na webe Českého rozhlasu riaditeľ extraligy ČR Josef Řezníček a pokračoval:

„Musí sa počkať na rozhodnutie Slovenského zväzu ľadového hokeja, ktorý sa touto otázkou zrejme bude zaoberať. Ak neuvoľní kluby, aby pôsobili v cudzej súťaži, tak všetky diskusie o tom padajú.“

Výkonný výbor SZĽH má najbližšie zasadnutie v stredu 11. marca. Ak by sa na rokovaní objavila žiadosť o vstup do zahraničnej súťaže a bola by kladne posúdená, nasledovali by ďalšie kroky.

„Potom by mala nasledovať oficiálna žiadosť oboch klubov o zapojenie sa do našej súťaže. To by malo byť podnetom ďalšieho valného zhromaždenia alebo lepšie povedané rady majiteľov, ktorá by sa k tomu mala vyjadrovať,“ dodal podľa webu Českého rozhlasu Řezníček, podľa ktorého by nemal byť technický problém s rozšírením súťaže. Možno by prišlo k rozdeleniu na dve divízie. Veľmi dôležitý bude názor aj marketingového partnera českého zväzu BPA.

České kluby budú zároveň diskutovať, čo by im rozšírenie prinieslo. „Museli by pre všetkých z toho plynúť nejaké benefity alebo jasné veci do plusu oproti súčasnému stavu, ktorý nikto nehodnotí ako zlý,“ uviedol pre ČRo generálny manažér Pardubíc Ondřej Šebek.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #HC Košice #SZĽH