Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Réway chce viac ako štvrťfinále, zo Slovákov najviac žiaril Tybor

Hokejový útočník Martin Réway zakončil základnú časť českej extraligy v drese Sparty Praha štyrmi asistenciami v zápase proti Třincu. Víťaza základnej časti zdolali Pražania v bláznivom nedeľňajšom súboji 6:5.

02.03.2015 09:28
Martin Réway Foto: ,
Martin Réway.
debata

„Nie sú dôležité moje body, mám radosť z výhier,“ uviedol v rozhovore pre český denník Sport Réway. Slovenského hokejistu nemrzí, že svoj výkon neozdobil ešte aj gólom.

„Mne je jedno, či mám nejaké asistencie alebo góly. Dôležité je, že sme to zvládli a urobili si dobrú náladu pred štartom play-off. V ňom už nemôžeme hrať takýto hokej, nesmieme dostáva toľko gólov, to by bolo zlé. Tentoraz to bolo trocha uvoľnenejšie, oba tímy mali istý postup a podľa toho sa to odvíjalo,“ uviedol Martin Réway.

Spartu čaká vo štvrťfinále Hradec Králové. Teoreticky mohla v závislosti na výsledkoch nedeľňajších súbojov naraziť aj na Zlín. „Pred zápasom sme to nejako neriešili, poznali sme možnosti. Sústredili sme sa len na seba a chceli vyhrať. Každý zápas vo štvrťfinále môže byť ťažký a musíme sa na nich dobre pripraviť. Dúfam, že Hradec zdoláme. Nemôžeme sa uspokojiť s postupom cez štvrťfinále, máme len tie najvyššie ambície. Mužstvo na ich dosiahnutie rozhodne máme,“ dodal Réway v rozhovore pre český Sport.

Prezidentský pohár má Třinec

Hokejisti Třinca sa druhýkrát v histórii stali držiteľmi Prezidentského pohára pre najlepší tím základnej časti českej extraligy a zároveň si vybojovali miestenku do Ligy majstrov. V tabuľke dlhodobej sezóny nazbieral Třinec 107 bodov, o dva viac ako Litvínov. Tretia skončila Kometa Brno.

Třinec napokon neprekonal rekord súťaže v počte získaných bodov. Po prehrách v ostatných dvoch súbojoch so Zlínom a Spartou Praha zaostal za maximom Pardubíc zo sezóny 2002/2003 o štyri body.

Najlepších šesť tímov základnej časti teraz čaká prestávka, mužstvá zo 7. až 10. miesta si zahrajú o miestenku do štvrťfinále a posledné štyri kluby (Liberec, Karlove Vary, Olomouc a Slavia Praha) zasa play-out o vyhnutie sa extraligovej baráži.

V predkole play-off sa v sériách na tri víťazstvá od stredy 4. marca stretnú Plzeň s Mladou Boleslavou a Vítkovice s Pardubicami. V stredu 11. marca sa začnú štvrťfinálové série medzi Kometou Brno so Zlínom a Spartou Praha s Hradcom Králové. Třinec a Litvínov si na súperov ešte počkajú, ich série sa začnú potom 13. marca.

Najproduktívnejším hráčom základnej časti českej extraligy sa stal Viktor Hübl z Litvínova, v 51 stretnutiach nazbieral 58 bodov (21+37). Jeho klubový spoluhráč a najstarší hráč súťaže Martin Ručinský, ktorý 11. marca oslávi 44. narodeniny, zaostal o štyri body. Najlepším strelcom súťaže sa stal Erik Hrňa z Třinca s 26 gólmi.

Zo Slovákov bol najproduktívnejším 42-bodový Radoslav Tybor. Martin Réway je s 37 bodmi (9+28) víťazom kanadského bodovania hráčov do 20 rokov. Medzi brankármi je Marek Čiliak z Brna štvrtý podľa priemeru inkasovaných gólov na zápas (2,19). Ján Lašák sa zaradil medzi špičku súťaže a opora Liberca skončila štvrtá podľa úspešnosti zásahov (93,18) a druhá v počte zásahov (1236).

Produktivita českej extraligy: 1. Viktor Hübl 58 (21+37), 2. Martin Ručinský (obaja Litvínov) 54 (19+35), 3. Tomáš Mertl (Hradec Králové) 50 (24+26), 4. Jaroslav Hlinka (Sparta) 50 (17+33), 5. Erik Hrňa (Třinec) 47 (26+21), 6. Petr Sýkora (Pardubice) 44 (26+18), … 11. Radoslav Tybor (Pardubice) 42 (15+27, 13. Ján Sýkora (Plzeň) 40 (20+20), 23. Martin Réway (Sparta) 37 (9+28)

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Reway #Radoslav Tybor #Ján Sýkora