Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spišiaci aj Detvania túžia po baráži

Obaja museli o postup do finále zabojovať v rozhodujúcom piatom zápase. Zhodne ho však v domácom prostredí zvládli. Hokejisti Spišskej Novej Vsi si poradili s Liptovským Mikulášom vcelku jednoznačne 5:1. Hráči Detvy zdolali Bardejov 3:0 a ukončili tak trojročné panovanie súpera v I. lige.

24.02.2015 19:15
Detva Foto: ,
Brankár Detvy Viktor Volentier.
debata

„Po víťazstve v základnej časti sme si veľmi želali postúpiť do finále. Dôležité bolo najmä zvládnuť prvé kolo s Prešovom a vyhnúť sa prípadnému fiasku. Obe série boli náročné, najmä tá s Liptákmi,“ vraví kapitán a zároveň člen výkonného výboru klubu Ľubomír Vaic.

Spišiaci si výrazne skomplikovali situáciu, keď v sobotňajšom štvrtom stretnutí prišli v tretej tretine o trojgólové vedenie a v predĺžení prehrali. „Bolo to nepochopiteľné pre fanúšikov i nás hráčov. No nepripúšťali sme si, že by sa to mohlo zopakovať. Pred piatym duelom sme si verili,“ dodáva dvojnásobný medailista zo seniorských majstrovstiev sve­ta.

Na Spiši by sa po rokoch radi vrátili späť do extraligy. Zatiaľ však na ňu nemyslia. „Sústreďujeme sa na finále. Samozrejme, návrat do extraligy by nás potešil. Ak sa to však nepodarí, nebude to tragédia. Hokej na Spiši robíme akoby odznova ešte len druhý rok,“ priznáva Vaic, ktorého príliš neprekvapilo, že z druhej semifinálovej dvojice postúpila Detva.

„Po základnej časti bola druhá, takže si to asi aj viac zaslúžila. Skôr ma prekvapil prístup Bardejovčanov, ktorí mali na play off päť pätiek. Nemyslím si, že čosi také urobí v kabíne dobrú atmosféru. Aj my sme sa na play off posilnili o štyroch hráčov, no v základnej časti sme hrávali len na tri formácie, takže sme potrebovali káder doplniť,“ vysvetľuje.

Detvania v pondelok potvrdili svoju veľkú silu na domácom ľade. V základnej časti na ňom prehrali len tri zápasy a vo štvrťfinále jeden s Trnavou. „Doma sme silní. V Bardejove nám chýbalo viac sebavedomia. Tri roky sme sa s týmto súperom trápili a len prehrávali. Raz to už prísť muselo,“ cituje hokejportal.sk kapitána Detvy Branislav Srnka. "Na Spišiakov si celkom veríme, lebo na nich vieme hrať. Oni sú momentálne vo forme, ale aspoň jeden zápas u nich musíme vyhrať a doma to potom doraziť,“ dodal Srnka.

Finálová séria prvej ligy odštartuje prvým zápasom vo štvrtok. Hrá sa na štyri víťazné stretnutia. Úspešnejšie mužstvo si zahrá so Žilinou baráž o extraligu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC 07 Detva #HK Spišská Nová Ves #Ľubomír Vaic