Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelé. Cehlárik s Jarošom po veľkom obrate vyhrali Ligu majstrov!

Slovenskí hokejisti Peter Cehlárik a Christian Jaroš sa stali v drese Luley víťazmi obnovenej Ligy majstrov. Útočník Cehlárik sa vo finále proti Frölunde výrazným spôsobom podieľal na treťotretinovom obrate z 0:2 na 4:2.

03.02.2015 22:51
debata

alia medaila ! Teraz u zlat #CHL

Fotka zveejnn uivatelem Peter Cehlrik (@cehlo95),

Najskôr v 48. min bol pri akcii, na konci ktorej stál Kristian Näkyvä. Následne získali domáci dlhú päťminútovú presilovku a po rýchlej kombinačnej akcii vyrovnal z pravého kruhu na vhadzovanie Cehlárik. „Naša presilovka dlho nefungovala, ale ožila v správnom čase. Dostal som dobrú krížnu prihrávku od Marcusa Fafferuda a skúsil som vystreliť z prvej. So šťastím sa puk dostal do siete,“ opísal na webe súťaže Cehlárik. Vedenie na stranu domácich naklonil Johan Forsberg a výsledku dal definitívnu podobu do prázdnej bránky v predposlednej minúte Kukan.

Lulea predviedla vo finále ďalší obrat, v tejto sezóne v Lige majstrov nie prvý. Domáci akoby dve tretiny na ľade neexistovali, ale tretiu zvládli excelentne. Frölunda bola prvých 40 minút lepším tímom, dala aj dva góly, ale na výhru jej to nestačilo. Lulea bola na hrane vypadnutia už v osemfinále, keď potrebovala v Salzburgu zlikvidovať dvojgólové manko z prvého domáceho duelu a po jedenástich minútach odvety prehrávala 0:3. Napokon postúpila po výhre v samostatných nájazdoch.

„Toto je náš príbeh v play off Ligy majstrov,“ pripomenul kapitán Luley Chris Abbott. „Prehrávali sme síce vo finále o dva góly, ale napokon sme našli cestu k úspechu. Veľmi nám pomohli aj fanúšikovia,“ doplnil Chris Abbott, ktorý výrazne ožil po presune Petra Cehlárika do jeho útoku v druhej polovici duelu. Slovensko-kanadská spolupráca začala fungovať a Lulea dokázala otočiť zápas.

Frölunde vyšiel vstup do duelu, už po sedemnástich sekundách otvoril z dorážky skóre kapitán Joel Lundqvist. V 13. min zvýšil náskok najproduktívnejší hráč súťaže Mathis Olimb. Pre Nóra to bol 26. bod v Lige majstrov. „Takto sme si začiatok zápasu vôbec nepredstavovali. Dostali sme nešťastný prvý gól. Strelu som tečoval a Joel Lasssinantti už nestihol zareagovať. Myslím si, že po dvoch tretinách by na nás nestavill nikto ani deravý groš. Vedeli sme však, že stále máme nádej, a posledných 20 minút bolo z našej strany dobrých,“ doplnil Chris Abbott.

Po 40 minútach hry si Frölunda držala dvojgólové vedenie. „V šatni bola skvelá atmosféra. Už pred zápasom sme boli dobre naladení a prejavilo sa to aj v prvých dvoch tretinách. Tretia nám absolútne nevyšla,“ uviedol útočník tímu z Göteborgu Erik Karlsson.

Napriek vedeniu na strely 22:12 v prvých dvoch tretinách sa hosťom nepodarilo zvýšiť skóre, nevyužili mnohé svoje šance. „Mali sme aj šťastie. Aj niektoré moje zákroky boli náhodné. Ak by sa dostali do vedenia 3:0, tak by nás to asi definitívne dostalo do kolien,“ tvrdil brankár Lassinantti.

V 48. min sa domáci dočkali po veľkom tlaku a vybojovaní presilovky, keď v sieti skončila tvrdá strela Näkyväho. Rozhodujúcim okamihom duelu bola situácia zo 49. min. Po súboji pri mantineli zostal ležať na ľade Karl Fabricius, ktorého trafil lakťom do hlavy Oscar Fantenberg. Lulea v päťminútovej presilovke strelila vďaka Cehlárikovi a Johanovi Forsbergovi dva góly a definitívne otočila výsledok.

Pre Luleu sa sezóna ešte nekončí, momentálne už hráči myslia na domácu súťaž. „Toto víťazstvo nám pomôže zdvihnúť hlavy v záverečných dueloch základnej časti SHL. V Lige majstrov sme zdolali Skellefteu i Frölundu, doma teda môžeme vyhrať nad každým. Teraz si poriadne užijeme tento úspech,“ dodal Chris Abbott. Slováci Cehlárik a Jaroš veľmi oslavovať nebudú, keďže sa presúvajú na Slovensko a pripoja sa v Banskej Bystrici k reprezentácii pred Slovakia Cupom.

Lulea HF (Švéd.) – Frölunda Indians (Švéd.) 4:2 (0:2, 0:0, 4:0)

  • Góly: 48. Näkyvä (Cam Abbott), 49. CEHLÁRIK (Fagerudd, Näkyvä), 54. J. Forsberg (Sandström), 59. Kukan (Sandström, Granström) – 1. J. Lundqvist (Lehkonen, Falth), 13. Mathis Olimb (Johnsson, Gortz)
  • Vylúčení: 4:5 na 2 min, navyše: J. Lundqvist 10 min za nešp. správanie, Fantenberg (obaja Frölunda) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Piechaczek (Nem.), Rantala – Suominen (obaja Fín.), Schrader (Nem.), 6300 divákov
  • Lulea: Lassinantti – JAROŠ, Sandström, Näkyvä, Fagerudd, Savilahti-Nagander, Kukan, Jonsson – Chris Abbott, Cam Abbott, Sylvegard – Petrell, Granström, Zaar – Ledin, CEHLÁRIK, Wallmark – Fabricius, Bryggman, Fogström – J. Forsberg
  • Frölunda: Fernström – Fantenberg, Gustafsson, Persson, Fälth, Wikstrand, Bohm, Nyberg – Johnsson, Mathis Olimb, Görtz – Lehkonen, Rosseli-Olsen, J. Lundqvist – Figren, Blidh, Janmark – Widerström, Lasu, Erik Karlsson – A. Axelsson
debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Cehlárik #Liga majstrov v hokeji #Lulea HF #Frölunda Indians #Christán Jaroš