Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Osemročný Michal Hlinka v Göteborgu vyfajčil otcovu cigaru

Na plagáte slovenských hokejových majstrov sveta 2002 sa v klbku radosti ocitol aj súčasný trenčiansky hokejista Michal Hlinka, ktorý mal v čase göteborského finále a pamätného víťazstva nad Rusmi 4:3 iba osem rokov.

16.01.2015 21:50
Michal Hlinka Foto: ,
Michal Hlinka z Dukly Trenčín.
debata (1)

Dnes 21-ročný syn nebohého centra Miroslava s výrazným odstupom času v obsiahlom rozhovore na klubovom webe Dukly prezradil, že na oslavy vo švédskej metropole má aj nepríjemnú spomienku.

„Po zápase išli rodiny do šatne a všetci mali pripravené víťazné cigary. Otec mi dal tú jeho postrážiť a išiel do sprchy. Ja som mu ju celú vyfajčil, a tak druhý deň, keď sme odchádzali domov, som celý ‚prevracal‘. Mám teda na to finále príjemné aj nepríjemné spomienky,“ poznamenal Michal Hlinka, ktorý sa najlepšie cíti na krídle, ale neprekáža mu hrať ani v strede útoku.

Je mu zaťažko, keď sa ho pýtajú, aké hokejové prednosti zdedil po slávnom tatkovi, ktorý si vlani siahol na život. „Ja si ani nedovolím povedať, aký som hráč, na takéto hodnotenia sú tréneri. Ale z toho, čo mi hovoria ľudia, tak možno trochu hokejové myslenie. Určite nie som dobrý na vhadzovaniach, ktoré jemu išli. Tie sú, naopak, mojou slabinou, na tom musím veľmi popracovať,“ prezradil okrem iného Michal Hlinka.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Hlinka #Michal Hlinka