Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Švédi cítia krivdu. Päť minút len za to, že je hráč otrasený? pýtajú sa

Faul švédskeho obrancu Juliusa Bergmana na slovenského útočníka Patrika Koyša v záverečných sekundách druhej tretiny bol jedným z rozhodujúcich momentov stretnutia o 3. miesto na hokejových majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov.

06.01.2015 07:36
MS do 20 rokov, Slovensko, Švédsko Foto: ,
Smutné tváre švédskych mladíkov.
debata (9)

Mladík v drese troch koruniek dostal za zákrok trest na päť minút plus do konca zápasu. Slovenskí hráči zásluhou Pavla Skalického v úvode tretej tretiny využili presilovú hru, dostali sa do vedenia 3:2, v závere už náskok ubránili a po góle do prázdnej bránky sa tešili z výhry 4:2 a bronzových medailí.

Zákrok Bergmana na Koyša prišiel po slovenskom tlaku pred švédskou bránkou. Severan trafil súpera hokejkou do tváre, Koyš sa dlhšie zdvíhal z ľadu. Rozhodcovia sa o zákroku radili počas druhej prestávky a napokon po chvíli váhania vyniesli verdikt o vyššom treste.

„Len som sa snažil urobiť svoju prácu a vytlačiť súpera od našej bránky. Bohužiaľ, dostal do tváre. Nemám k tomu čo povedať. Je to pre mňa ťažké, dostal som trest a potom nás ešte súper vytrestal. Som veľmi sklamaný. Moje vylúčenie ovplyvnilo zápas. Hnevám sa predovšetkým na seba,“ uviedol v rozhovore pre švédsku televíziu podľa Aftonbladetu Julius Bergman.

Švédskemu tímu sa nepozdávala výška trestu. Vylúčenie na 5 minút a do konca zápasu nečakali. „Mohlo to byť na 2+2 minúty. Ale 5+DKZ len za to, že je hráč otrasený na zemi? To snáď nie je pravda,“ uviedol ešte počas zápasu pre SVT asistent švédskeho trénera Anders Johansson.

Koyš napokon zápas dohral a v poslednej minúte strelil štvrtý gól slovenského mužstva.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #MS do 20 rokov #Patrik Koyš