Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner mladých Čechov skolaboval a skončil v nemocnici

Kouč českej hokejovej reprezentácie do 20 rokov Miroslav Přerost v pondelok v Kanade skolaboval a vo vážnom stave ho v Toronte previezli do nemocnice.

05.01.2015 22:22
Česko, hokej, MS do 20 rokov, radosť Foto: ,
Mladí hokejisti Česka.
debata

Česi v piatok vo štvrťfinále MS spomenutej vekovej kategórie prehrali so Slovákmi 0:3.

„Prišlo mu fyzicky nevoľno. Skolaboval, museli sme privolať sanitku. Príliš o sebe nevedel, vôbec nevyzeral dobre. Stále oňho mám veľký strach. Lekári nás však uisťujú, že je v dobrých rukách a všetko bude zase v poriadku,“ povedal pre denník Sport zväzový šéftréner Slavomír Lener.

„Som úplne vyčerpaný,“ hlesol Přerost po vyradení svojho tímu medzi najlepšími ôsmimi na mládežníckom šampionáte v krajine javorového listu. Funkciu prevzal pred piatimi rokmi a teraz čelil veľkej vlne kritiky. Sport konkretizuje napríklad reakcie Pavla Zachu seniora, veľkého kritika pomerov v českom hokeji prostredníctvom webu Zacha-hokej.cz.

„Bolo mi ťažko, keď som videl, ako to psychicky a fyzicky odniesol. Je to veľmi zodpovedná práca a zároveň dôvod, prečo bolo ťažké zohnať trénera,“ povedal Lener a dodal: „Veci sa nevynášajú z kabíny von. Keď sa to stane, je to zlé. Toto už prekročilo medze.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #MS hráčov do 20 rokov #Miroslav Přerost