Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Radivojevič pálil v Čechách najrýchlejšie, stopercentný Lašák

Hokejový útočník Branko Radivojevič, ktorý momentálne pôsobí v Liberci, strelil najrýchlejší gól v českej extralige v tejto sezóne.

02.12.2014 10:30
Branko Radivojevič Foto: ,
Branko Radivojevič.
debata

Vyplýva to zo štatistík, ktoré zverejnil po polovici súťaže na svojom webe denník Sport. Na zásah v zápase 17. kola v Zlíne potreboval hráč so skúsenosťami z NHL iba deväť sekúnd. Do dvadsiatej sekundy zápasu sa v tejto sezóne českej extraligy strelecky presadili aj Petr Ton z Komety Brno (11. sekunda), Erik Hrňa z Olomouca (13.), Viktor Hübl z Litvínova (19.) a Lukáš Pech zo Sparty Praha (20.).

Najviac víťazných gólov v českej extralige strelil do polovice základnej časti Tomáš Mertl z Hradca Králové (5), medzi šiestimi autormi hetrikov je aj Ján Sýkora z Plzne. Radivojevič patrí medzi najúspešnejších strelcov v nájazdoch, keď premenil oba svoje doterajšie pokusy. Bilanciu 2/2 majú aj Rostislav Marosz z Olomouca a Václav Pletka z Plzne, stopercentný v troch nájazdoch bol Petr Leška zo Zlína.

Medzi brankármi je Ján Lašák z Liberca najúspešnejší v nájazdoch, neinkasoval zatiaľ ani raz zo štrnástich pokusov súperov. Stopercentnú bilanciu má aj Rastislav Staňa zo Sparty, ktorý zatiaľ čelil trom nájazdom. Často dostáva v rozstrelových situáciách šancu ďalší Slovák v drese Liberca Martin Bartek, zo štyroch pokusov premenil zatiaľ jeden.

debata chyba
Viac na túto tému: #Branko Radivojevič #Ján Lašák #česká extraliga