Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Graňák sa vracia do Švédska, dohodol sa s Linköpingom

Slovenský hokejový obranca Dominik Graňák sa po vyše štyroch rokoch vracia do najvyššej švédskej súťaže.

04.11.2014 21:01
Dominik Graňák Foto: ,
Dominik Graňák.
debata (1)

Sezónu, v ktorej doteraz pre zdravotné problémy nehral, naštartuje skúsený zadák vo švédskom Linköpingu. Informuje o tom klubový web.

Graňák sa s Linköpingom dohodol na zmluve do konca tejto sezóny. K tímu sa pripojil v utorok v Prahe, kde švédske družstvo odohralo zápas osemfinále Ligy majstrov so Spartou Praha. S mužstvom potom v stredu odletí na sever Európy. „Dominik je typom obrancu, ktorého sme hľadali. Posilní našu defenzívu a dá jej aj ďalšie skvelé možnosti,“ uviedol na klubovom webe generálny riaditeľ LHC Fredrik Emvall. Graňák by mal premiérovo za Linköping nastúpiť 13. novembra proti Örebru.

Graňák hral uplynulé štyri roky v Diname Moskva, vypracoval sa medzi najlepších obrancov Kontinentálnej hokejovej ligy a dvakrát získal s klubom Gagarinov pohár. Pred príchodom do Ruska pôsobil odchovanec Dukly Trenčín dlhé roky v Slavii Praha, obliekal si aj dresy švédskych tímov Färjestad BK a Rögle. V apríli sa podrobil operácii ramena, zdravotné problémy a najmä boľavý chrbát ho limitovali počas celej minulej sezóny. Aj preto sa rozhodol dať stopercentne do poriadku a nový ročník začať až vo chvíli, keď bude zdravý.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Linköping #Dominik Graňák