Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi odštartovali predaj vstupeniek na MS. Systém kolabuje

O vstupenky na zápasy hokejových majstrovstiev sveta 2015 v Českej republike (1. - 17. mája, Praha, Ostrava) je medzi fanúšikmi veľký záujem.

04.11.2014 11:03
Bielorusko, hokej, fanúšikovia, Slovensko Foto: ,
Slovenskí hokejoví fanúšikovia.
debata

Lístky začali predávať v utorok ráno o 8.00 h a hodinu po začiatku si záujemcovia zarezervovali 70-tisíc a zaplatili viac ako 4000 balíčkov vstupeniek. Pre hokej.cz to potvrdila generálna sekretárka organizačného výboru Markéta Štěrbová.

Hneď od začiatku predaja sa objavili komplikácie. Internetové systémy nestíhajú, problémy robia aj terminály Sazky. Neuspokojení odchádzali aj niektorí záujemcovia, ktorí čakali na lístky pri halách v Prahe a Ostrave. „Prvý fanúšik, poučený zo zlej skúsenosti z internetového predaja lístkov na futbal, stál pred ostravskou ČEZ Arénou už od polnoci. Osem hodín čakal na začiatok predaja, po ďalších 30 minútach bol spokojný. Vytúženého tovaru sa dočkal, minul okolo 30-tisíc českých korún,“ referuje spravodajský portál iDnes.cz.

„Už úvodné minúty predaja vstupeniek potvrdili naše domnienky, že o šampionát v Českej republike je veľký záujem. Po hodine od začiatku predaja môžeme povedať, že na majstrovstvách sveta je zarezervovaných 68 282 balíčkov vstupeniek a navyše je zaplatených 4361 balíčkov,“ uviedla pre hokej.cz generálna sekretárka organizačného výboru Markéta Štěrbová.

Najväčší záujem je o vstupenky na zápasy českého mužstva, balíčky lístkov na zápas ČR – Kanada boli v priebehu niekoľkých minút zarezervované.

Cena denných balíčkov sa bude pohybovať od 980 Kč (35 eur) do 3470 Kč (124 eur). Zápasy šampionátu sa budú hrať v O2 Arene v Prahe a ČEZ Arene v Ostrave. V základných skupinách sa zápasy budú začínať o 12.15, 16.15 a 20.15 h. V jednotlivých dejiskách sa uskutočnia aj po dva štvrťfinálové duely, záver šampionátu bude hostiť Praha. Ceny vstupeniek na jeden zápas základnej skupiny sa pohybujú od 190 do 1690 Kč.

Lístky na jednotlivé zápasy začnú predávať od februára. Oba medailové súboje v Prahe budú stáť 11 480 Kč (411 eur) až 14 380 Kč (515 eur).

Rovnako ako počas MS 2004 bude Slovensko doma v Ostrave. Tamojšia ČEZ Arena má kapacitu 10 153 divákov, na zápasy šampionátu ide do predaja 6126 vstupeniek. Zvyšok lístkov je vyblokovaný pre IIHF, médiá a partnerov. V Česku si fanúšikovia môžu kúpiť vstupenky na predajných miestach spoločnosti Sazka prípadne priamo na internete, zo zahraničia je možný nákup len cez internet.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2015 v hokeji