Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mikuš obeťou likvidačného zákroku. Má otras mozgu a zlomený nos

Slovenský hokejový obranca Peter Mikuš skončil po zákroku slávistického útočníka Tomáša Micky v dnešnom zápase 10. kola extraligy s otrasom mozgu a zlomeným nosom v nemocnici, kde zostane aj cez moc.

10.10.2014 23:29
Peter Mikuš, Kirill Starkov Foto:
Peter Mikuš (vľavo) v reprezentačnom drese.
debata (3)

Micka ho trafil ramenom do hlavy v 15. minúte a dostal od rozhodcov trest v hre. Po zápase Micka ľutoval, čo jeho zákrok spôsobil a dúfa, že sa Mikuš dá čoskoro zdravotne do poriadku.

„Chcem povedať vopred, že som ho nechcel zraniť. Mrzí ma, ako to dopadlo. Prišlo mi, že sme išli proti sebe, Peter odohral puk, potom som do neho vletel. A bohužiaľ, dopadlo to takto,“ povedal novinárom Micka s tým, že soka trafil ramenom. „Nešiel som do toho zákerne. Mal som nohy na zemi, nevyskočil som, nezdvihol som ruky. Išiel som do toho čisto ramenom. Neviem, či ma nevidel. Prebehlo to v rýchlosti a bohužiaľ to dopadlo takto. Dúfam, že sa čoskoro uzdraví.“

Mikuš po zákroku veľmi krvácal, následne opustil ľad na nosidlách a zamieril sanitkou do nemocnice. Micka sa mu chce dodatočne ospravedlniť. „Hovorili mi, že ho odviezla záchranka. Určite si ale zajtra zoženiem číslo a zavolám mu, ako je na tom. Nie som zákerný hráč. A mrzí ma, ako to dopadlo,“ doplnil Micka. „Nenapadlo ma, že to skončí takto,“ doplnil smutne. Sledovať dianie okolo Mikuša na ľade bezprostredne po zákroku pre neho tiež vraj bolo veľmi nepríjemné. „To je pre každého hráča. Snažíme sa všetci hrať tak, aby sme nikoho nezranili,“ uistil Micka.

Tréner Hradca Králové Peter Draisaitl podľa svojich slov zákrok dobre nevidel. „Nechcel by som to brať na túto situáciu, akokoľvek vyzerala, ale som tu už tri roky a jednoducho niektorým frajerom chýba rešpekt a úcta k hre,“ uviedol český rodák a dlhoročný nemecký reprezentant.

„Koľko som tu videl už zákrokov na koleno a také špinavé hity. Málokto je schopný sa tu postaviť k tvrdej hre, všetci sa boja. Toto som nevidel. Celkovo sú tu ale veci, na ktoré sa nedá pozerať. Je to fakt hrozné,“ dodal Draisaitl.

Mikušovi spoluhráči dúfajú, že bude čoskoro v poriadku. Zákrok ale tiež nechceli veľmi komentovať, kým ho poriadne neuvidia. „Ťažko povedať, bolo to úplne bez puku. Neviem, či tam bol lakeť alebo niečo, to nechcem hodnotiť, pretože som to nevidel,“ podotkol brankár Pavel Kantor.

Pohľad na zraneného Mikuša bol podľa neho veľa nepríjemný. „Musím sa priznať, že mi bolo trošku blbo, keď som videl, ako sa z neho leje krv. Úplne som sa roztriasol. Asi bol aj chvíľu v bezvedomí. Keď som videl, koľko z neho za tú chvíľu vytieklo krvi, tak by som bol asi tiež. Ja som sa radšej otočil a pozeral sa do publika, ako sa mi robilo zle,“ uviedol Kantor.

„Len som mu potom poprial, nech to dobre dopadne, keď odchádzal,“ doplnil ešte gólman Hradca Králové Kantor a ľutoval ďalšie straty v obrane po absenciách Petra Frühaufa a Bohumila Janka. „Snáď bude čoskoro v pohode,“ doplnil útočník Tomáš Mertl.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha #Hradec Králové #Peter Mikuš #Tomáš Micka