Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sojčík: Aj s európskou špičkou môžeme hrať vyrovnanú partiu

Získali bod, po ktorom pred stretnutím túžili. O druhý chceli zabojovať v samostatných nájazdoch, no rozžialil ich gól päť sekúnd pred koncom predĺženia.

25.09.2014 18:54
Peter Sojčík Foto: ,
Peter Sojčík.
debata

Hokejisti Košíc bodovali v Lige majstrov v druhom súboji za sebou. Dokonca sa im to podarilo na ľade fínskeho majstra Kärpät Oulu – prehrali 2:3 po predĺžení. Napriek tomu prežívali po stretnutí obrovské sklamanie.

„Keď z nás vyprchalo prvotné sklamanie, uvedomili sme si, že sme vo Fínsku podali veľmi dobrý výkon. Boli sme silnému Oulu vyrovnaný súper a pokojne sme mohli v tretej tretine rozhodnúť duel v náš prospech. Stále nás mrzí, že sa nerozhodovalo v nájazdoch. Máme viacero hráčov, ktorí ich vedia realizovať a trúfali sme si uspieť,“ vraví útočník Košíc Peter Sojčík.

Elán slovenského zástupcu v LM pribrzdil už po 15 sekundách Donskoi. „Po chvíli sme sa z toho otriasli. Navzájom sme sa povzbudzovali a pomohol nám aj gól v závere prvej a následný na začiatku druhej tretiny. Škoda gólu na dva dva, inkasovaného po našom zlom striedaní,“ dodal Sojčík.

Košičania nemajú po prehre v Oulu už ani teoretickú šancu postúpiť zo základnej skupiny. Z piatich doterajších duelov vyhrali len doma nad Libercom. Zvyšné štyri zhodne prehrali o gól. Mohli dosiahnuť viac? „Mali sme lepšie zvládnuť súboj v Liberci. Naša bilancia i postavenie v tabuľke by vyzeralo lepšie. Narazili sme na špičkové európske mužstvá a potvrdili sme, že s nimi môžeme hrať vyrovnanú partiu. To je veľké plus,“ naznačuje Sojčík.

Zverenci Antona Tomka si po včerajšom návrate z Fínska príliš neoddýchli. Už dnes ich čaká dlhá cesta do Skalice a od 18.00 extraligový duel. „Musíme ho vyhrať. Ak zo seba vydáme všetko, nemali by sme mať problém. Z Ligy majstrov by sme mali aj do extraligových duelov preniesť nasadenie a hru plných šesťdesiat minút. Potom budeme niektoré zápasy vyhrávať aj vyšším rozdielom,“ poznamenal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #hokejová Liga majstrov #Kärpät Oulu