Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bol by som rád, keby táto sezóna bola moja, tvrdí Cehlárik

Pred štartom elitserien si urobil chuť a zvýšil sebavedomie v Lige majstrov. Talentovaný hokejový útočník Peter Cehlárik prispel v nedeľu dvoma gólmi k jednoznačnej výhre švédskej Luley nad Nottinghamom 9:1.

10.09.2014 09:00
Peter Cehlárik Foto: ,
Peter Cehlárik.
debata

V úvodnom stretnutí elitserien proti Skelleftee by mal nastúpiť v druhej formácii. „Som rád, že mám dôveru trénerov. V predošlej sezóne som veľa neodohral. Verím, že v tomto ročníku to bude lepšie,“ tvrdí devätnásťročný juniorský reprezentant Slovenska.

Ako vám chutili góly v Lige majstrov?
Urobili mi radosť, povzbudili a nabudili ma pred štartom ligy. Budem sa vďaka nim cítiť na ľade istejšie.

Je Liga majstrov pre Luleu dôležitá?
V klube ju vnímajú prestížne. Švajčiarske kluby ju možno berú ako prípravu, ale my to chceme v súťaži dotiahnuť čo najďalej. Predchodcu Ligy majstrov – European Trophy – sme pred dvoma rokmi vyhrali a naposledy sme skončili tretí. Postup zo skupiny by nám už nemal ujsť.

Aký je o súťaž divácky záujem?
V Hamburgu a Nottinghame bol záujem veľmi veľký. Na oboch štadiónoch sa na nás prišlo pozrieť približne osem tisíc divákov. Veď mali možnosť vidieť tímy z kvalitnejších súťaží. Len u nás doma to bolo horšie. Fanúšikovia sa už sústredia na štart elitserien a duely LM ich až tak nelákali.

V závere prípravy ste hrávali v útoku so Stephenom Dixonom a Lennartom Petrellom. Nastúpite aj proti Skelleftee?
Mali by sme. Tréneri skúšali počas prípravy rôzne varianty, kto si s kým bude na ľade najlepšie rozumieť. Posledné tri zápasy som odohral v druhej päťke s Dixonom a Petrellom. Dôvera trénera ma potešila. Neustále nás povzbudzuje a motivuje, chce z nás dostať to najlepšie. S chalanmi som si rozumel, hralo sa mi dobre, len góly spočiatku chýbali. Hádam sa to teraz rozbehlo.

Ako máte podelené úlohy?
Kanaďan Dixon, ktorý hrával vo Fínsku aj s Tomášom Záborským, je center – mozog útoku. Rád rozhadzuje puky, má dobrú prihrávku a je výborný na presilovky. Fín Petrell pôsobil v Edmontone, je to skôr silový typ – rozrážač, ktorý sa tlačí do bránky.

Vlani ste mali v tíme veľa útočníkov a časť sezóny ste strávili na hosťovaní v nižšej súťaži. Je v mužstve aj teraz veľká konkurencia?
Bolo nás pätnásť, ale dvoch už poslali do nižšej súťaže. Dvanásti budú v základnej zostave a jeden pripravený čakať na svoju šancu.

Klub vymenil aj trénera. Bavili ste sa s Joakimom Fagervallom o vašej pozícii v mužstve?
V klube vymenili všetkých trénerov – od hlavného cez asistentov až po trénera brankárov. V lete sme mali pohovor. Ľudia z klubu mi hovoria, že mi veria a dostanem príležitosť. Zatiaľ to splnili a ja sa snažím odvďačiť čo najlepšou robotou na ľade. Je to pre mňa jednoduchšie, keď cítim dôveru.

Čo si sľubujete od novej sezóny?
Potrebujem sa najmä vyhrať. Chcem tráviť na ľade čo najviac času a odohrať vydarenú sezónu, urobiť ďalší krok v kariére. S výhľadom na budúcnosť chcem napredovať a byť najlepší hráč tímu.

Na prelome rokov vás čaká juniorský šampionát v Kanade. Aké budú ambície slovenského tímu?
Minulý rok to nebolo najlepšie, ani mne sa obzvlášť nedarilo. Verím, že teraz urobíme nejaký úspech. Je to moja posledná šanca dosiahnuť niečo medzi juniormi. S Maťom Réwayom sme sa bavili, že sa rozhodne nechceme len zachraňovať. Chcem patriť medzi lídrov tímu.

Réway si vlani zahral na MS aj za seniorskú reprezentáciu. Je to pre vás motivácia?
Rok pred Maťom sa to isté podarilo Markovi Daňovi. Mali podobne vydarené sezóny. Bol by som rád, keby táto sezóna bola moja. Nesmiem však na to myslieť, ale sústreďovať sa vždy len na najbližší zápas. Robiť všetko tak, aby som si v apríli mohol povedať, že mám za sebou dobrý ročník. Jeden z mojich cieľov je aj nahliadnuť do seniorského národného tímu. Rád by som upútal trénerov, aby mi dali šancu na niektorom z prípravných turnajov ukázať sa.

V lete ste absolvovali rozvojový kemp Bostonu, ktorý vás pred rokom draftoval. Nechcú od vás Bruins, aby ste pôsobili v zámorí?
Radi by ma videli v zámorí čo najskôr. Najprv si však chcem výkonmi v elitserien vybojovať nováčikovský kontrakt a potom budem zvažovať, či odídem do zámoria alebo nie. Pre Boston je najdôležitejšie, aby som hral čo najviac. Vlani tomu tak nebolo, ale teraz všetci veríme, že to bude lepšie. Zatiaľ je to na dobrej ceste. Skauti Bruins ma budú sledovať.

Aký má Lulea predsezónny cieľ?
Asi ako každý klub – dostať sa do play off. Tam to už bude o tom, ako sa podarí vyladiť formu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Cehlárik