Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Paul Stastny dal exhibícii prednosť pred svadbou

Výlet na Slovensko neľutuje. Hoci v sobotu mal svadbu jeho dobrý kamarát, on dal prednosť hokejovej exhibícii na počesť svojho blízkeho priateľa a mentora Pavla Demitru.

24.08.2014 14:24
Peter Šťastný, Yan Stastny, Paul Stastny Foto: ,
Peter Šťastný (uprostred) so svojimi synmi Paulom (vľavo) a Yanom.
debata (4)

„Mal som byť na svadbe kamaráta, ale toto je dôležitejšie. Otec mi vysvetlil podstatu benefície a nemal som nad čím uvažovať. Poznal som ho skoro celý život, veľakrát pomohol mne i rodine, čím som mal rozhodnutie uľahčené,“ povedal po sobotňajšom exhibičnom stretnutí najmladší z hokejovej rodiny Paul.Stastny

Pavol Demitra pôsobil sedem sezón v St. Louis, kde sa s ním často stretával pri spoločných posedeniach. „Vždy bol mojím obľúbeným hráčom. Bol veľkým profesionálom. Rešpektoval som ho aj ako človeka a často mi vedel poradiť. Bol blízkym rodinným priateľom a nikdy na neho nezabudneme,“ dodal 28-ročný útočník, ktorý sa v americkom drese zúčastnil na dvoch olympiádach – vo Vancouvri 2010 a v Soči 2014.

Na prvú z nich sa viažu aj nezabudnuteľné spomienky na hráča s číslom tridsať osem. „Vždy, keď som ho videl hrať za národný tím bol neuveriteľný. Na olympijských hrách vo Vancouvri bol úžasný. Napriek tomu, že už mal viac rokov, užil si to a patril medzi najlepších.“

Spolu s otcom Petrom, strýkom Antonom a bratom Yanom si zahrali spolu v jednom útoku. Najprv v piatok v Trenčíne a o deň neskôr i v Bratislave. „Bol to skvelý pocit. Snažil som sa zo všetkých síl. Ak nevedeli skórovať oni, musel som sa o to postarať ja. Bude to pre nás milá spomienka, ku ktorej sa budeme radi vracať. V oboch mestách bola fantastická atmosféra, diváci boli šťastní a lepšie to asi nemohlo dopadnúť. Taká hokejová legenda si to zaslúžila,“ uviedol.

Konštruktívny center, ktorý sa na ľade vyznačuje veľkým prehľadom strávil celú doterajšiu kariéru v Colorade Avalanche. Po ôsmich sezónach sa však sťahuje do rodného St. Louis. V lete podpísal s Blues lukratívny štvorročný kontrakt na 28 miliónov dolárov „Som nadšený, že idem domov, rovnako ako mama či otec. Máme výborný tím a verím, že zažijeme úspešnú sezónu,“ doplnil Paul Stastny.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Pavol Demitra #Paul Stastny