Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bartoš pred Ligou majstrov: Poteší každá výhra

Prvý vrchol sezóny ich čaká už pred štartom nového ročníka extraligy. Hokejisti Košíc vstúpia zajtra o 19.30 v 17-tisícovej Lanxess aréne v Kolíne do prvého ročníka novovzniknutej Ligy majstrov.

20.08.2014 16:44
Slovan, Košice Foto: ,
Zľava: Kurtis Foster a Jaroslav Janus z Bratislavy a Peter Bartoš z Košíc v prípravnom zápase HC Košice - Slovan Bratislava.
debata

Úradujúci šampióni Slovenska sa v základnej A-skupine postupne doma a vonku stretnú ešte aj s fínskym Oulu a zástupcom českej ligy Libercom. Druhý duel odohrajú Košičania už v sobotu 23. augusta o 17.30 v domovskej Steel Aréne proti Oulu.

„Chceme čo najlepšie reprezentovať Košice i celý slovenský hokej v Lige majstrov. V každom súboji sa pokúsime vyhrať, lebo už postup zo skupiny nie je v danej konkurencii ľahká úloha,“ tvrdí tréner Košičanov Anton Tomko.

Košičanom sa dosiaľ v príprave na novú sezónu vôbec nedarí. Prehrali všetkých šesť stretnutí. „Bodaj by sme túto negatívnu šnúru prerušili práve v Kolíne. Úmyselne sme zvolili model prípravy tak, aby sme sa v nej stretli s čo najkvalitnejšími súpermi. Súboje proti Slovanu, Třincu, Čerepovcu alebo Vítkoviciam nám ukázali, kde sú naše rezervy a kde silné stránky,“ vysvetľuje Tomko.

Na zaujímavú konfrontáciu s európskou kvalitou sa teší aj jeden z najskúsenejších hráčov Peter Bartoš. „Budeme sa porovnávať s tímami na najvyššej úrovni, ale podľa toho aj vedenie skladalo káder na blížiacu sa sezónu. Nemôžeme sa v súťaži len zúčastniť a zápasy len odohrať. Chceme v nich uspieť. Najradšej by sme vyhrali štvrtkový aj sobotňajší duel, hoci to bude nesmierne náročné,“ priznáva opora Košičanov.

Je pre mužstvo zložité pripraviť sa na kľúčové súboje sezóny v netradične skorom termíne?

„Všetky mužstvá sú v rovnakej pozícii. A predsa aj futbalisti majú zápasy Ligy majstrov hneď v úvode,“ pripomenie Bartoš.

Čo musia Košičania spraviť, aby mohli byť v Kolíne i ďalších zápasoch úspešní?

„Musíme zvládnuť začiatky stretnutí. Máme dosť skúsených hráčov na to, aby sme to zvládli. Potrebujeme odstrániť hluché miesta v zápasoch a priveľké množstvo vylúčení. Nevychádzajú nám ani konce tretín, ale nie je to problém nedostatku kondície. Skôr doplácame na nekoncentrovanosť,“ vysvetľuje Bartoš.

V Lige majstrov bojuje o titul 44 mužstiev rozdelených do 11 skupín, najúspešnejšie tímy si podelia dotáciu 1,5 milióna eur. Košice sa do súťaže dostali ako víťaz slovenskej extraligy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Bartoš #HC Košice #hokejová Liga majstrov #Anton Tomko