Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hviezdy NHL budú spomínať na Demitru

Prídu si uctiť pamiatku Pavla Demitru. Bývalí hráči St. Louis Blues odohrajú v priebehu štyroch dní tri duely proti hviezdam slovenského hokeja.

18.08.2014 17:35
Peter Šťastný Foto: ,
Organizátor hokejového zápasu St. Louis Blues Alumni : Slovak Stars Peter Štastný počas tlačovej besedy k sérii exhibičných hokejových zápasov na počesť Pavla Demitru.
debata

Fanúšikovia v Poprade (v stredu 20. augusta o 17.30), Trenčíne (v piatok 22. augusta o 17.30) a Bratislave (v sobotu 23. augusta o 17.00) sa môžu tešiť na legendárnych bratov Šťastných, Petra Bondru, Miroslava Šatan, Zdena Cháru, Ľubomíra Višňovského, Zdena Cígera a mnoho ďalších osobností slovenských i svetových klzísk.

„Na ľade sa predstavia hokejové legendy z rokov 70-tych, 80-tych, 90-tych, ale aj nedávnej minulosti či prítomnosti, ktorú budú zastupovať Majo Gáborík, Zdeno Chára či môj mladší syn Paľko. Každá generácia fanúšikov si tak v zápasoch nájde to svoje. Mladší a rýchli chlapci sa budú musieť prispôsobiť nám starším. Obmedzíme im maximálnu povolenú rýchlosť medzi modrými čiarami,“ prezradil jeden z organizátorov podujatia Peter Šťastný. Člen Siene slávy NHL aj IIHF sa na Slovensku po prvý raz predstaví v jednom mužstve nielen s bratom Antonom, ale aj dvoma synmi Paulom a Yanom.

Exhibície v troch slovenských mestách budú mať aj benefičný rozmer. Výťažok z celej akcie i aukcie, ktorá sa uskutoční po sobotňajšom dueli v Bratislave, pôjde na podporu mladých hokejových talentov.

„Výdavky na exhibície už máme pokryté od sponzorov, takže všetky peniaze za lístky pôjdu priamo k malým hokejistom. Pôvodne sme rozmýšľali, že celý výťažok venujeme základnej škole Pavla Demitru v Dubnici, no nakoniec sme sa rozhodli podporiť viacero projektov. Spomeniem aspoň Hokejovú akadémiu Zdena Cígera pre deti zo sociálne slabších rodín a podobný projekt Igora Libu,“ uviedol Šťastný, ktorému pri organizácii pomáhajú Marián Bezák a Miroslav Michálek.

Myšlienka usporiadať spomienkové duely na Slovensku vzišla od bývalých hráčov Blues, ktorí v St. Louis pravidelne trénujú trikrát do týždňa. „Bol som s nimi asi dvanásťkrát na ľade za tri a pol týždňa, takže som zhodil hrdzu. Pochopiteľne mladým chlapcom sa rovnať nemôžem,“ vraví Šťastný.

Organizátorov potešilo, že väčšina oslovených hráčov, ktorí nemali objektívne dôvody na odmietnutie, ponuku zahrať si v exhibíciách prijala. „Peťo Bondra a Majo Gáborík si dokonca preložili už naplánované lety do USA, čo si veľmi vážime. Na jeden zápas by mal prísť aj Petr Čajánek. Mišo Handzuš, Ľuboš Bartečko a Robo Petrovický asi nastúpia za obe strany,“ dodal Šťastný.

Účasť už potvrdili aj Oto Haščák, Branislav Jánoš, Igor Liba, Radoslav Suchý, Miroslav Marcinko, Jerguš Bača, Arne Kroták, Ľubomír Sekeráš, Ivan Droppa, Richard Lintner či brankári Igor Murín a Miroslav Šimonovič.

Lístky na stretnutia sa predávajú prostredníctvom siete Ticketportal. Vstupenky do Bratislavy stoja 10 eur, do Popradu 8 eur a v Trenčíne sú k dispozícii na osem aj šesť eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavol Demitra #Peter Šťastný