Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľký fínsky talent ukázal trénerovi prostredník a pohrozil mu smrťou

Jeden z najväčších talentov fínskeho hokeja Patrik Laine nezvládol svoje správanie sa, trénerovi Mikovi Marttilovi ukázal v závere súboja s Českom na Memoriáli Ivana Hlinku v Břeclavi prostredník a mal sa mu vyhrážať aj smrťou. K incidentu došlo v závere zápasu.

17.08.2014 08:40
Hokejista, puk, bránka Foto:
Ilustračné foto
debata

Laine bol veľmi frustrovaný, že ho tréner neposlal v rozhodujúcich chvíľach na ľad. Čechom sa v závere podarilo udržať vedenie 4:3 a tešili sa z výhry. Paradoxne, na ďalší deň mladý Fín nastúpil proti USA (4:9) a až po tomto dueli začalo vedenie tímu riešiť jeho priestupok.

„Hráč porušil pravidlá, takže na turnaji skončil. Bolo to jednoduché riešenie. Pred zápasom s USA som nebol oboznámený s prípadom, dozvedel som sa o tom až po skončení tohto duelu,“ vysvetľoval pre Ilta Sanomat tréner Marttilä. Laine potom už chýbal v zostave v zápase o umiestnenie so Švajčiarskom.

Napriek priestupku nemá 16-ročný rodák z Tampere zatvorené dvere do reprezentačného družstva. „Určite nie. Záležať však bude na jeho výkonnosti, hre, prístupe k povinnostiam i správaní sa,“ doplnil Marttilä.

Patrik Laine je napriek mladému veku oporou juniorského tímu Tappary Tampere a v tejto sezóne by sa mal prvýkrát objaviť aj v seniorskom mužstve v Liige. V minulom ročníku ešte ako pätnásťročný v 40 zápasoch medzi aj o 5 rokov staršími hráčmi strelil 12 gólov a pridal 5 asistencií. Informácie zverejnil denník Ilta Sanomat.

debata chyba
Viac na túto tému: #Patrik Laine