Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Záborský opúšťa KHL. Dohodol sa s IFK Helsinki

Slovenský hokejový reprezentant Tomáš Záborský sa po dvojročnej pauze vracia do Fínska, na spolupráci na jednu sezónu sa dohodol s účastníkom miestnej Liigy IFK Helsinki. Správu priniesol oficiálny web mužstva z hlavného mesta Fínska.

11.08.2014 10:50 , aktualizované: 16:50
Tomáš Záborský Foto: ,
Tomáš Záborský.
debata

Dvadsaťšesťročný krídelník strávil predchádzajúce dva ročníky v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL), najprv v Avangarde Omsk a neskôr v Ufe. Účastník ZOH 2014 v Soči či MS 2013 si v KHL pripísal dovedna 97 duelov v základnej časti s bilanciou 33 gólov a 28 asistencií, v play-off pridal 19 štartov (3+2). Rodák z Trenčína predtým vo Fínsku hral za Ässät Pori. V národnom mužstve absolvoval dovedna 28 duelov a strelil v nich 6 gólov.

„Helsinki mali o mňa už dlhšie záujem. Rokovania i ponuka boli seriózne, takže sme sa dohodli na zmluve. Zavážilo aj to, že hrajú Ligu majstrov a aj v domácej súťaži majú tie najvyššie ambície. Fínsku ligu poznám, vraciam sa do známeho prostredia. Chcem si navodiť hernú pohodu a byť lídrom tímu. V zmluve mám aj klauzulu, že ak by prišla počas sezóny dobrá ponuka, tak môžem odísť,“ povedal pre Čas.sk Tomáš Záborský. Do Fínska odlieta krídelník v nedeľu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Záborský #IFK Helsinki