Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cingeľova premiéra ako hrom! Za Spartu skóroval hneď štyrikrát

Hneď štyrmi gólmi pri premiére v novom drese sa zaskvel slovenský hokejový útočník Lukáš Cingeľ v stredajšom prípravnom stretnutí pražskej Sparty na ľade prvoligového tímu ČEZ Motor České Budějovice.

07.08.2014 09:19
Sparta Praha Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (1)

Tím z českej metropoly zvíťazil 7:4, 22-ročný rodák zo Žiliny sa presadil v 32., 36., 40. a 58. minúte. Pri druhom presnom zásahu mu asistoval krajan Marek Ďaloga.

„Štyri góly som dal naposledy ako junior. Medzi dospelými si na také niečo nespomínam, asi aj preto, že je to moja len tretia seniorská sezóna,“ uviedol na internetovej stránke klubu Cingeľ. V uplynulých dvoch ročníkoch hráč Leva Praha v KHL nepatrí medzi kanonierov. „Tuším rovnaký počet gólov som dal za posledné dve sezóny v Leve,“ vravel s úsmevom šikovný krídelník.

Sparta hrala proti Budějoviciam bez mnohých opôr vrátane brankára Rastislava Staňu. „Dali sme sedem gólov, ale je predčasné z toho robiť rozsiahle závery. Bol to prvý zápas prípravy, vyhrali sme ho, takže môžeme byť spokojní. Dostali sme však štyri góly a spravili dosť chýb, hrali sme často v oslabení a to nám uberalo síl,“ dodal Cingeľ, ktorý nastúpil v prvom čisto legionárskom útoku so Slovincom Robertom Saboličom a Kanaďanom Zackom Torquatom.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Sparta Praha #Lukáš Cingel #ČEZ Motor České Budějovice