Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Extraliga vs. KHL. Košice vo veľkom derby privítajú Slovan

Majster Slovenska vs. slovenský zástupca v nadnárodnej KHL. Hokejoví priaznivci v Košiciach sa môžu od 17.00 tešiť na súboj odvekých rivalov a dvoch najúspešnejších klubov slovenskej extraligy. Domáce Košice privítajú po viac ako dvoch rokoch fanúšikmi nenávidený Slovan Bratislava.

06.08.2014 12:00
Steel Arena Foto:
Košická Steel arena bude vypredaná.
debata

Hoci pôjde len o prípravný duel, pre obe strany je nesmierne prestížny. Slovanisti túžia potvrdiť, že majú kvalitnejší a skúsenejší káder. Pre Košičanov a najmä ich priaznivcov by bol triumf nad tímom KHL – obzvlášť Slovanom – veľkou psychickou vzpruhou pred blížiacimi sa bojmi v novovzniknutej Lige majstrov. Zatiaľ čo v minulej sezóne sa Košičania potýkali s nízkym diváckym záujmom, duel proti Slovanu by mal byť vypredaný.

„Na zápas sa teším. Bude to veľké… Odkedy som v Košiciach, stále počúvam len o zápase proti Slovanu. Neviem presne, čo mám od duelu očakávať. Ak sa dostanem do zostavy, chcel by som Bratislavčanom ukázať, že ma nemali púšťať,“ vraví s úsmevom útočník Košíc Milan Kolena, ktorý vlani v drese Slovana pričuchol ku KHL.

Špeciálnu príchuť bude mať vzájomný súboj najmä pre letnú akvizíciu Slovana a odchovanca košického hokeja Ladislava Nagya.

„Teším sa na zápas aj vypredaný štadión. Iste bude výborná atmosféra. V Košiciach mám rodinu, priateľov a strávil som tam krásne hokejové chvíle. Najdôležitejšie bude, aby sa nik nezranil,“ vraví dlhoročný slovenský reprezentant, ktorý sa už v Košiciach ako súper predstavil – dvakrát v sezóne 2010/11, keď si obliekal dres Popradu pred odchodom do Švédska.

„Pre nás je kľúčové dobre sa pripraviť na začiatok sezóny KHL. Treba zvládnuť desať-pätnásť zápasov čo najlepšie. Vlani to Slovanu nevyšlo a už bodovú stratu nezmazal. V Košiciach však chceme, pochopiteľne, vyhrať,“ dodal Nagy.

Tridsaťpäťročný krídelník zažil na vlastnej koži aj pamätné prvé finále medzi Košicami a Slovanom v sezóne 1997/98. „Proti Slovanu som neodohral veľmi veľa duelov, ale pamätám si na sezónu po boku Plcha a Libu. Vždy to boli vynikajúce a zároveň vybičované zápasy. V play off sa potom pobili Liba s Rusznyákom a Slovan vyhral rozhodujúci piaty duel v predĺžení,“ zaspomínal si Nagy. Doposiaľ posledný duel medzi Košičanmi a Bratislavčanmi zažila Steel aréna 21. apríla 2012. V rozho­dujúcom siedmom dueli finálovej série vtedy o majstrovskom titule pre hostí rozhodol gólom v predĺžení Libor Hudáček. Po lete odišiel bratislavský klub do KHL.

Dres „belasých“ si ročníku 2011/12 obliekal aj Marek Bartánus, ktorý v minulej sezóne prispel ku košickému extraligovému titulu. „Nepamätám si na situáciu, že by aj na prípravný zápas bola vypredaná hala. Košice si však takúto konfrontáciu zaslúžia a mám radosť, že sa ju podarilo vybaviť. Motiváciu uspieť bude obrovská. Veď k nám príde Slovan,“ vraví.

Aj kouč Slovana Rostislav Čada očakáva zaujímavé meranie síl. „Chceme v ňom podať čo najlepší výkon a uspieť. Rád by som videl v našom výkone zlepšenie v dôležitých herných situáciách, kde sa rozhodujú zápasy. Duel odohráme v trochu nevhodnom období. Oba tímy sú v plnej fyzickej záťaži, čo môže duel poznačiť,“ vysvetlil. Jeho tím odcestoval do Košíc už včera, aby mu po náročnej ceste nechýbali sily.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #HC Košice