Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi schytali od Rusov debakel, Jágr zápas nedohral

Hokejisti fínskej reprezentácie zvíťazili v úvodnom sobotňajšom stretnutí na turnaji Oddset Hockey Games, ktorý je súčasťou Euro Hockey Tour (EHT), nad Švédskom 3:2 po samostatných nájazdoch.

03.05.2014 19:56
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromír Jágr.
debata

Skóre duelu v štokholmskej Ericsson Globe Arene otvoril v 12. min Pekka Jormakka, v úvode druhej tretiny odpovedal v presilovke Oscar Möller. V závere prostrednej časti v početnej výhode strhol vedenie na stranu Fínov Atte Ohtamaa. Štyri minúty pred koncom ešte dokázali Švédi poslať zápas do predĺženia vďaka druhému presnému zásahu Möllera. O víťazovi napokon rozhodli samostatné nájazdy, v šiestej sérii sa o výhru Fínska postaral Iiro Pakarinen.

V druhom sobotňajšom dueli Rusko jasne zdolalo Česko 6:0. Po dva góly strelili útočník SKA Petrohrad Viktor Tichonov a Caroliny Hurricanes Andrej Loktionov. Po jednom presnom zásahu pridali Sergej Plotnikov a Iľja Zubov. Polovica gólov „zbornej“ padla v presilových hrách. Len do 24. min sa objavoval na ľade hviezdny český útočník Jaromír Jágr. Na začiatku druhej tretiny 42-ročný hráč New Jersey zamieril za stavu 0:4 do kabíny a zápas pre neho s bolestivo narazeným stehnom skončil. Nedeľňajší zápas s Fínskom pravdepodobne vynechá.

Jágr bol hneď v starostlivosti fyzioterapeuta Michala Truca a lekára tímu Tomáša Vyskočila. „Najskôr som myslel, že je to svalový kŕč, ale potom sa ukázalo, že je to pomliaždenie pri kontakte s protihráčom. Myslím si, že v priebehu niekoľkých dní to bude dobré, ale zajtra ho to asi bude bolieť,“ povedal Truc.

Oddset Hockey Games ukončia v nedeľu, Fínsko si od 12.30 h SELČ zmeria sily s Českom a Švédsko od 16.00 bude hrať proti Rusku.

Euro Hockey Tour – Oddset Hockey Games – sobota – výsledky:

Rusko – Česko 6:0 (4:0, 1:0, 1:0)
Góly: 6. a 49. Tichonov, 12. a 26. Loktionov, 7. Plotnikov, 19. I. Zubov

Švédsko – Fínsko 2:3 po sam. nájazdoch (0:1, 1:1, 1:0 – 0:0, 0:1)
Góly: 24. a 57. Möller – 12. Jormakka, 39. Ohtamaa, rozhodujúci sam. nájazd Pakarinen

debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Rusko #Jaromír Jágr #Euro Hockey Tour