Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kováčik doprial Brnu mečbal. Najtrápnejším gólom kariéry

Slovenskí hokejisti Jozef Kováčik a Marek Čiliak posunuli Kometu Brno k finálovému mečbalu v českej extralige.

11.04.2014 10:17
Jozef Kováčik Foto:
Jozef Kováčik.
debata

Kováčik ako jediný premenil samostatný nájazd v rozstrele piateho semifinále proti Sparte Praha a v českej metropole dosiahol už druhý víťazný gól v tejto sérii. Čiliak vo štvrtok zneškodnil všetky tri nájazdy hráčov Sparty a pomohol k výhre 2:1 po samostatných nájazdoch. Brno vedie v sérii 3:2.

Čiliak je debutant v play-off a svoje prvé nájazdy zvládol bravúrne. Pechovi v prvej sérii vypichol puk, Buchteleho strelu zastavil betónmi a rovnako aj pokus Hlinku, po ktorom prepukla brnianska radosť. „Strelcov som si nijako nemapoval, ani som sa na nich nepozeral. Postavil som sa tam, vyšiel som a snažil som sa to ustáť. Pri Pechovi som si myslel, že bude robiť kľučku, tak som sa mu chcel do nej trafiť,“ hodnotil podľa českého webu iSport.cz Čiliak.

Kováčik mal pri svojom zásahu v nájazdoch aj kopec šťastia, keďže ho zakončil trocha kostrbato a puk len so šťastím i prispením brankára Tomáša Pöpperleho prešiel za čiaru. Prvý rozhodca najskôr rozpažil a slovenský obranca smeroval smutný k striedačke. Druhý však následne ukázal, že puk prešiel cez čiaru a uznal gól, čo vyvolalo veľkú radosť exekútora. „Nebudem klamať. Puk som nevidel, našťastie rozhodcovia áno. Bol to ich najlepší výkon nielen v play-off, ale v celej sezóne. Myslel som si, že brankár má puk na ruke. On si to asi tiež myslel, urobil pohyb a puk mu prepadol do bránky. Z mojej strany to bol asi najtrápnejší gól, ale je tam a platí. Zasa nás to trocha priblížilo k finále,“ povedal pre iSport.cz Kováčik.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Sparta Praha #Marek Čiliak #Kometa Brno #Jozef Kováčik