Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenská dvadsiatka sa na MS 2015 opäť stretne so zámorskými tímami

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov nastúpi na ďalších majstrovstvách sveta juniorov, ktoré budú hostiť na prelome rokov 2014 a 2015 kanadské mestá Toronto a Montreal, v základnej A-skupine aj s úradujúcimi majstrami sveta Fínmi.

05.01.2014 22:24
Milan Kolena Foto:
Ilustračná snímka.
debata

Okrem nich sa v hale Bell Centre v Montreale predstavia aj domáci Kanaďania, Američania a Nemci. Slováci tak majú v základnej skupine troch rovnakých súperov ako na práve skončenom šampionáte v Malmö. V B-skupine v Toronte (hala Air Canada Centre) o štvrťfinálové miestenky zabojujú Švédsko, Rusko, Česko, Švajčiarsko a nováčik medzi elitou Dánsko. Rozhodli o tom nedeľňajšie záverečné zápasy šampionátu v Malmö, ktorého konečné umiestnenie bolo faktorom pri delení do skupín. Zápasy o medaily bude hostiť Toronto.

Šampionát sa uskutoční od 26. decembra 2014 do 5. januára 2015. Hrať sa bude v halách Air Canada Centre v Toronte a Bell Centre v Montreale. V Kanade sa rovnako ako v Malmö bude hrať podľa nového formátu. Do štvrťfinále postúpia prvé štyri tímy zo skupín a posledné mužstvá v nich budú hrať sériu o záchranu na dve víťazstvá.

Kanada bude hostiť juniorský svetový šampionát jedenástykrát. Zápasy sa premiérovo uskutočnia v Toronte a prvýkrát od roku 1978 v Montreale. Obe mestá si organizáciu MSJ zopakujú aj v na prelome rokov 2016 a 2017 s finálovými duelmi v Montreale.

Zloženie základných skupín MS 2015 hokejistov do 20 rokov: A-skupina (Montreal): Fínsko, Kanada, USA, SLOVENSKO, Nemecko
B-skupina (Toronto): Švédsko, Rusko, Česko, Švajčiarsko, Dánsko

debata chyba
Viac na túto tému: #MS hráčov do 20 rokov #slovenskí hokejisti do 20 rokov