Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cehlárik: Do zámoria ma to zatiaľ neťahá

Má len osemnásť rokov, ale už druhú sezónu zbiera skúsenosti v náročnej švédskej elitserien.

17.12.2013 21:10
Peter Cehlárik Foto: ,
Peter Cehlárik.
debata

Na juniorských majstrovstvách sveta na prelome rokov v Malmö by mal Peter Cehlárik patriť medzi opory slovenskej hokejovej reprezentácie.

Rodák zo Žiliny nazrel do seniorského hokeja v prvej polovici tohto roka, keď za Luleu odohral osem zápasov v závere základnej časti (bilancia 3+3) a trénerov upútal natoľko, že sa v prvom tíme udržal aj v play off, kde pridal ďalších šesť štartov. V lete po ňom v treťom kole vstupného draftu NHL siahol Boston Bruins.

„Pred sezónou som si dal za cieľ odohrať všetky zápasy v elitserien a vybojovať si dobrú pozíciu v mužstve. To sa mi síce nepodarilo, keďže v úvode ročníka som príliš nehrával a bol som i na hosťovaní v druhej lige, ale od predošlej reprezentačnej prestávky je to dobré. Po sérii prehier som dostal šancu, prepracoval sa do zostavy a ostatných sedem zápasov som nastupoval v tretej formácii. Tréner mi povedal, že je so mnou spokojný, tak verím, že to takto pôjde už do konca sezóny,“ tvrdí talentovaný krídelník.

K národnému tímu sa pripojil v pondelok a už sa nevie dočkať svojho prvého šampionátu hráčov do dvadsať rokov. „Mám rád tento kolektív, vždy v ňom vládne dobrá nálada. Verím, že na majstrovstvách sveta uhráme dobrý výsledok. Cieľom je postúpiť zo skupiny a potom sa uvidí. Nový systém by nám mal vyhovovať. Na úvod nás čaká dôležitý zápas proti Nemecku, ak ho zvládneme, budeme pokojnejší. Tréner Bokroš mi už prízvukoval, že sa musím prispôsobiť systému hry mužstva a byť preň užitočný, nielen v útoku, ale aj pri bránení,“ prezradil Cehlárik.

Keďže vo Švédsku pôsobí už dve a pol sezóny, spoluhráčom môže byť počas šampionátu nápomocný aj ako tlmočník. „Približne polovici švédskych slov už rozumiem, tak im trošku pomôžem,“ usmeje sa a potvrdí, že Švédsko i tamojší hokej si obľúbil.

„Vyhovuje mi širšie klzisko aj korčuliarsky náročný štýl. V klube mám vytvorené výborné podmienky pre herný rast, a ak budem mať toľko príležitostí ako v novembri, nemám dôvod hrnúť sa do zámoria. V budúcej sezóne určite ostanem vo Švédsku a potom sa uvidí,“ vraví.

Napriek tomu pomýšľa aj nad presadením sa v NHL. V lete by rád absolvoval nováčikovský kemp Bruins, a ak sa podarí, tak aj hlavný kemp pred štartom NHL. „Tam ma však najprv musia pozvať a súhlasiť by musel aj klub, keďže hlavné kempy bývajú až v septembri,“ vysvetľuje.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MS do 20 rokov #Peter Cehlárik