Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hadamczik zrejme vezme do Soči aj veteránov Jágra a Eliáša

Tréner českého národného hokejového tímu Alois Hadamczik by rád videl v olympijskej nominácii do Soči starších skúsených hráčov, ale aj dravých mladíkov.

07.12.2013 18:48
Jaromír Jágr Foto:
Jaromír Jágr.
debata

Povedal to redaktorovi MF Dnes na konci svojej dvojtýždňovej zámorskej misie, počas ktorej sa stretol s viacerými českými hráčmi pôsobiacimi NHL.

„Hadamczik sa stretával s hráčmi, sledoval zápasy a zbieral informácie. Obedoval s Patrikom Eliášom, večeral s Tomášom Plekancom a hodinku a pol sedel s Jaromírom Jágrom. Stretol sa aj s bývalým reprezentačným kanonierom Václavom Nedomanským, teraz skautom Nashvillu, či Stevom Yzermanom, generálnym manažérom kanadského tímu pre ZOH v Soči,“ informuje portál idnes.cz.

Hadamczik prezradil, že momentálne vidí ešte päť – šesť voľných miest pre olympijský vrchol sezóny. „Tri také miesta sú v útoku a dve v obrane,“ uviedol Hadamczik. Mená nešpecifikoval, ale keď mu redaktor ponúkol svoj model zostavy pre Soči 2014 (Pavelec, Neuvirth, Kovář – Židlický, Hejda, Polák, Kaberle, Kindl, Michálek, Gudas, Čáslava – Jágr, Plekanec, Hertl – Voráček, Eliáš, Michálek – Hemský, Krejčí, Hudler – Vrbata, Hanzal, Sobotka – Frolík, Červenka), zareagoval takto: „V útoku máte dve chybičky, v obrane ich je zatiaľ viac. Z troch brankárov, ktorých ste napísali, pôjdu do Soči zrejme dvaja.“

Český tréner ešte prezradil, že na pozíciu kapitána ráta s 37-ročným Eliášom, ktorý by mal hrať na ZOH stredného útočníka. Na svoju piatu olympiádu takmer určite poletí aj Eiášov o štyri roky starší spoluhráč z New Jersey Jágr.

„Má chuť reprezentovať. Želám mu, aby zostal zdravý a udržal si formu,“ povedal Hadamczik o 41-ročnom Jágrovi. Predbežne s ním ráta do útoku s centrom Plekancom z Montrealu. Ďalšie ofenzívne dvojičky by mohli tvoriť Hemský – Krejčí a Eliáš – Michálek. O dvojici z Phoenixu Vrbata – Hanzal rozmýšľa, že ich rozdelí. „Vrbata na veľkom ihrisku nevyniká tak ako v NHL na malom. Neznamená to však, že sa neobjaví v nominácii,“ vysvetlil Hadamczik pre idnes.cz.

Z mladých kandidátov do útoku má najsilnejšiu pozíciu Hertl, ktorý je vo svojej nováčikovskej sezóne jedným zo strelecných lídrov San Jose. Hadamczik sleduje aj výkony mladých obrancov Gudasa a Šustra z Tampy. V bránke vidí reprezentačný tréner ako momentálnu jednotku Pavelca z Winnipegu.

„Zámorská cesta mi ukázala veľa. Vynasnažím sa poskladať jednotliaty tím s presne stanovenými úlohami na ľade, nie súboj individualít, ktoré sa len chcú ukázať,“ dodal Hadamczik.

debata chyba
Viac na túto tému: #Soči #Soči 2014 #Alois Hadamczik