Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trénera dvadsiatky mrzí, že Nemci nehrali v plnej sile

Na turnaji vo švajčiarskom Monthey si chceli najmä otestovať hráčov, ktorí nepôsobia v extraligovom tíme HK Orange, a konfrontovať sa s výberom Nemecka.

11.11.2013 17:46
Ernest Bokroš Foto:
Ernest Bokroš.
debata

Práve Nemci sú totiž prvý súper slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov na majstrovstvách sveta vo Švédsku na prelome rokov a víťaz vzájomného súboja na šampionáte sa výrazne priblíži k postupu do štvrťfinále (postupujú doň po štyri tímy z oboch päťčlenných skupín).

Zverenci Ernesta Bokroša obsadili na turnaji International Chablais Hockey Trophy druhú priečku, keď zdolali Nemecko 6:0, Nórsko 3:0 a domácim Švajčiarom podľahli 2:3. „Som spokojný, odohrali sme tri vydarené zápasy. Škoda len, že Nemci neboli v plnej zostave a výsledok je tak skresľujúci. Chýbalo im viac hráčov ako nám, odhadom boli tak 50-percentní. Sledujeme výkonnosť ich hráčov i vývoj zostavy. Sústreďujeme sa totiž na prvý duel na šampionáte, ktorý bude kľúčový,“ tvrdí tréner Bokroš a k záverečnému duelu proti Švajčiarom dodal:

„Mal veľmi dobrú úroveň z oboch strán, hralo sa v tempe juniorského šampionátu. Zápas bol herne aj výsledkovo vyrovnaný, hralo sa pred zaplneným hľadiskom. Bohužiaľ sme pri osemdesiatsekun­dovej hre bez brankára nevyrovnali.“

Základ tímu tvorili hráči z extraligovej dvadsiatky, vhodne ich však doplnili legionári zo Švédska, Česka, Daňo zo Slovana a hráči z ostatných extraligových tímov. „Otestovali sme si ich, aby sme vedeli, koho máme povolať do záverečného kempu pred MS. Odskúšali sme si aj brankára Baroša, ktorý odchytal dve náročné stretnutia a mal by byť našou dvojkou za Sabolom. Chalani na turnaji vcelku obstáli, nik herne neprepadol. Lídri Lunter, Kolena, Daňo, Luža a ďalší potvrdili, že tvoria kostru mužstva. Našou úlohou je doplniť ich o vhodné typy, aby fungoval tím a boli sme úspešní.“

Reprezentačný kouč mal k vystúpeniu vo Švajčiarsku jedinú výčitku, a to k hre v početnej výhode. „Hrali sme veľa presiloviek, ale nedokázali sme ich využívať ako v extralige. Treba ešte zlepšiť aj premieňanie šancí, inak mala naša hra dobrú úroveň,“ vraví Bokroš. Jeho zverenci si po troch zápasoch v priebehu troch dní vôbec neoddýchli. Po náročnom cestovaní už včera večer trénovali a v utorok o 18.00 ich čaká domáci extraligový duel proti Popradu.

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Orange 20 #Ernest Bokroš