Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi padli na Karjala Cupe aj do tretice. Tréner Hadamczik nešetril kritikou

Hokejisti Česka prehrali aj tretí zápas na turnaji Karjala Cup v Helsinkách. V Hartwall Areene v nedeľu podľahli Rusom 0:2 a v tabuľke im bez bodu zostala posledná štvrtá priečka.

10.11.2013 15:56 , aktualizované: 18:23
Jarkko Immonen, Jakub Kovář, Zdeněk Kutlák Foto: ,
Fín Jarkko Immonen sa tlačí pred bránkou Jakuba Kovářa, ktorému pomáha spoluhráč Zdeněk Kutlák.
debata (1)

Rusi o svojom tesnom víťazstve rozhodli v úvode tretej tretiny, keď v rozpätí 34 sekúnd strelili góly Alexander Popov a Michail Varnakov. Česi dali v troch zápasov v Helsinkách iba dva góly.

So 7 bodmi sa celkovými víťazmi turnaja stali Fíni. Reprezentanti z krajiny tisícich jazier síce podľahli v záverečnom nedeľňajšom dueli podujatia v severskom derby Švédom 2:3 po predĺžení, jeden bod z tohto stretnutia im však stačil na zisk konečného prvenstva. Hoci Fínsko prišlo o stopercentnú víťaznú bilanciu, naďalej je jednoznačným lídrom seriálu Euro Hockey Tour so 16 bodmi.

„Ukázalo sa, že hráči z ruskej ligy na tomto turnaji neboli lepší ako tí z českej, to je pre mňa sklamanie. Nemali sme žiadny útok, ktorý by mal byť výkonnostne prvý. Budeme musieť prehodnotiť, či nie je lepšie brať desať mladých hráčov z našej ligy a aj keď napríklad prehráme rovnako, tak o dva-tri turnaje sa zlepšia. A budú si to vážiť,“ povedal český tréner Alois Hadamczik novinárom.

„Výkon, aký predviedli napríklad Petružálek, Vrána či Kašpar, nebol dostatočný. Už sa nemôžeme pozerať len na to pozitívne. Budeme musieť zvažovať, či dávať šancu ďalším. Pre budúcnosť to bude lepšie. Trebárs do tímu zapojíme hráčov, ktorí sa stanú v najbližších rokoch pre reprezentáciu dôležití,“ uviedol Hadamczik.

Český kouč už v priebehu turnaja priznal, že keď v nominácii chýbajú hráči typu Romana Červenku, Michala Vondrku, Filipa Nováka alebo Petra Čáslavu, na hre aj výsledkoch sa to prejaví. Česká republika má navyše podľa neho v Európe len minimum hráčov, ktorí vo svojich kluboch dominujú a patria medzi kľúčové postavy.

„Napríklad vo Švédsku alebo vo Fínsku nie je nikto, kto by bol na špici kanadského bodovania. To je tiež na zamyslenie,“ povedal Hadamczik.

Karjala Cup – EHT – nedeľa – výsledok:

Česko – Rusko 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Góly: 41. Popov, 42. Varnakov

Fínsko – Švédsko 2:3 po predĺžení (0:1, 1:1, 1:0 – 0:1)
Góly: 35. Karalahti, 57. Hagman – 18. Arlbrandt, 29. Klasen, 62. Erixon

Tabuľka Karjala Cupu
1. Fínsko 3 2 0 1 0 9:8 7
2. Rusko 3 2 0 0 1 10:6 6
3. Švédsko 3 1 1 0 1 11:7 5
4. Česko 3 0 0 0 3 2:11 0
1 debata chyba
Viac na túto tému: #česká hokejová reprezentácia #Karjala Cup #ruská hokejová reprezentácia