Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Bartečko so Suchým vybudujú v Poprade športový komplex

Odchovanci popradského hokeja Ľuboš Bartečko a Radoslav Suchý postavia v Poprade nový športovo-oddychový areál s detským centrom Active Zone.

04.11.2013 17:43
Radoslav Suchý, Ľuboš Bartečko Foto:
Radoslav Suchý a Ľuboš Bartečko na archívnej snímke z MS 2005 vo Viedni.
debata

„Hľadali sme niečo, kde by sme sa vedeli zaradiť po našej kariére, ktorá sa už nezastaviteľne blíži ku koncu. Celý život sme športovali, takže si myslíme, že tomu sa rozumieme a tam by sme vedeli odovzdávať skúsenosti. Preto sme sa rozhodli pre všešportový komplex,“ uviedol na pondelkovej tlačovej besede v obranca HK Poprad R. Suchý. Práce na stavenisku za autobazárom pri ceste I/18 by sa mali začať ešte tento rok. Športový komplex by mali otvoriť už v druhej polovici budúceho roka.

Nový multifunkčný komplex bude tvoriť hokejová hala, centrá pre rôzne športy, fitnescentrum, detské centrum, priestory na regeneráciu, ubytovanie, kaviareň a reštaurácia. Celý komplex by mal mať viac ako 21 000 metrov štvorcových. Celkové náklady na výstavbu komplexu dosiahnu podľa Ľuboša Bartečka približne 5,5 milióna eur. Na výstavbu areálu chcú hokejisti použiť vlastné zdroje, prípadne v menšej miere úver.

Mesto Poprad podľa primátora Antona Danka víta iniciatívu hokejistov. „Keďže sme v balíku miest, do ktorých má prísť milión eur na výstavbu zimného štadióna, samozrejme, nebudeme stavať náš štadión vedľa tohto komplexu. Je to asi jeden kilometer vzdušnou čiarou,“ uviedol Danko. Ak mesto dostane prostriedky na výstavbu zimného štadióna, samospráva zvažuje postaviť mobilnú ľadovú plochu v jednej z mestských častí – vo Veľkej alebo v Matejovciach.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ľuboš Bartečko #Radoslav Suchý