Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sasu Hovi bude chytať v Znojme rakúsku ligu

Fínsky hokejový brankár Sasu Hovi, ktorý bol v minulosti miláčikom fanúšikov Slovana Bratislava, sa po ročnej odmlke vracia do súťažného diania.

23.09.2013 13:19
Sasu Hovi Foto:
Sasu Hovi.
debata (1)

Tridsaťjedenročný rodák z mestečka Toijala, ktorý hokejovo vyrástol v Tappare Tampere, sa dohodol na spolupráci s juhomoravským Znojmom. Informuje o tom oficiálny web klubu. Naposledy chytal Sasu Hovi v českej extralige za Kometu Brno, teraz si premiérovo vyskúša nadnárodnú súťaž EBEL.

„Sasu Hovi je brankár špičkovej európskej úrovne. Mal ponuky z českej extraligy aj najvyššej fínskej súťaže, napriek tomu prijal našu,“ uviedol na klubovom webe manažér Petr Veselý a doplnil: „Letnú prípravu absolvoval v Ilvese Tampere a odchytal aj niekoľko prípravných duelov, v ktorých pôsobil veľmi isto.“

Sasu do leta 2005 chytal iba v rodnom Fínsku, v sezóne 2005/2006 pôsobil vo Vsetíne. Na tri roky potom zamieril do Slovana Bratislava, s ktorým získal dva majstrovské tituly. Nasledovala trojročná zastávka v Brne a súťažný ročník 2012/2013 bez hokeja, keď sa venoval rodine.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sasu Hovi #EBEL #Znojmo