Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sivák šiel s manželkou do San Francisca a žiaril medzi mladíkmi

Mnohí skúsení slovenskí hokejisti opúšťajú domácu extraligu a radšej zamieria do Francúzska, Kazachstanu či Rumunska.

13.08.2013 14:00
Peter Sivák Foto:
Peter Sivák v drese San Francisca Bulls.
debata

Čaká ich tam často síce menej atraktívna súťaž, ale pravidelná mzda a dobré podmienky. Tridsiatnik Peter Sivák si však vlani v lete vybral inú cestu – zo Slovenska odišiel do Ameriky, kde odohral sezónu v drese San Francisca Bulls v tamojšej nižšej súťaži ECHL. Čo ho zavialo do zámoria, kam často mieria mladíci túžiaci po NHL?

„Manželka je lekárka a pracuje v San Franciscu. Preto som si hľadal klub čo najbližšie, aby sme mohli byť spolu. Bola to pre mňa nová výzva – hrať hokej v zámorí. Poriadne som si to užil, cestovali sme od Las Vegas až po Aljašku,“ tvrdí štvornásobný slovenský reprezentant, ktorý sa narodil v Chebe.

V San Franciscu strávil celé leto po skončení ročníka a plánuje pokračovať v kariére práve v Amerike. „Nešiel som sem za vidinou zárobku, ale skôr som uprednostnil rodinný život. Samozrejme, ak by prišla zaujímavá ponuka z Európy, tak by sme to prehodnotili. No skôr to vyzerá tak, že nemáme dôvod nad tým ani premýšľať,“ dodal Sivák.

Mesto i jeho okolie si spolu s manželkou obľúbili. „Je tu stále krásne slnečno. Najviac sa nám však páči South Lake Tahoe v Eldorado National Forrest,“ odporúča.

Neprekvapilo spoluhráčov, že do klubu prišiel legionár – tridsiatnik? „V každej súťaži pôsobia mladí aj starší hráči, ECHL ani AHL nie sú výnimkou. Navyše náš tím bol nováčik ligy, takže partia sa tvorila až počas sezóny. Je pravda, že tam pôsobí väčšina mladších chalanov, ale ani v San Franciscu som nebol jediný hráč nad tridsať rokov. Liga má solídnu úroveň, hráči majú všetko, čo potrebujú, aby mohli bojovať o pozvánku do vyšších súťaží. Väčšinou totiž ide o farmárske tímy,“ vysvetľuje bývalý hráč Žiliny, Trenčína či Zlína.

Vďaka dobrým výkonom v tíme Bulls (s 56 bodmi v 64 zápasoch bol najproduktívnejším hráčom tímu v základnej časti) si Sivák vyslúžil aj pozvánku do Worcestru vo farmárskej AHL. Za miestnych Sharks odohral deväť duelov (4+1). „Bral som to ako odmenu za výkony v ECHL. Aspoň som si mohol vyskúšať náročnejšiu ligu,“ priznal.

debata chyba
Viac na túto tému: #AHL #Peter Sivák #San Francisco