Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Pribudne v Liptovskom Mikuláši JL aréna? Laco verí, že áno

V súčasnej neľahkej ekonomickej situácii je vítané každé nové športovisko - aj zo súkromných zdrojov. Ján Laco, najlepší brankár vlaňajších majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji, je ďalším športovcom-podnikateľom, ktorý sa usiluje zlepšiť podmienky na hokej.

07.03.2013 07:30
Ján Laco, Tomáš Surový Foto:
Ján Laco s Tomášom Surovým počas vlaňajších majstrovstiev sveta.
debata (2)

V Liptovskom Mikuláši plánuje postaviť novú tréningovú halu.

„Už dlhšie pociťujem, že v mojom rodnom meste je nutné urobiť niečo viac pre hokej. Technický stav nášho staručkého zimáku je už dávno nevyhovujúci a vyžaduje si rozsiahlu rekonštrukciu. Preto si myslím, že výstavba novej tréningovej haly by bol dobrý začiatok na splnenie sna každého hokejového fanúšika na Liptove o dôstojnom stánku pre šport, ktorý je tu číslo jeden. S mojimi priateľmi sme myšlienku na vybudovanie haly živili dlhšie. Po majstrovstvách sveta začala naberať reálne kontúry. Kedy, ak nie teraz! – povedali sme si a chceli sme z úspechu vyťaziť aj niečo prospešné. Aj preto, aby aj ďalšie talenty z Liptova zažili niečo podobné a úžasné ako ja,“ zdôrazňuje slovenský reprezentant.

Za pozemok ponúka investor aj úplnú rekonštrukciu strojovne – bude slúžiť na chladenie oboch ľadových plôch, lacnejšiu prevádzku súčasného zimného štadióna i tisíc hodín ľadu zdarma pre mládež v novej hale. Lacovmu projektu je naklonený aj Alexander Slafkovský, primátor Liptovského Mikuláša.

„Mesto víta iniciatívu súvisiacu s výstavbou novej tréningovej hokejovej haly. Jej existencia je alfou a omegou ďalšieho rozvoja hokeja v meste, jeho budúcnosti. Tréningová hala a nové chladiace zariadenie spoločné pre ňu a mestský štadión budú na účet investora, mesto dáva pozemok pod novú halu, mestský rozpočet nezaťaží. Vzhľadom na to, že nakladáme s majetkom občanov, všetkým zainteresovaným záleží na tom, aby zmluvy súvisiace s projektom výstavby a budúcej prevádzky haly i štadióna boli korektné, transparentné, bezpečné a výhodné pre obe strany – mesto a spoločnosť JL aréna, s.r.o.,“ konštatuje primátor.

Aj z týchto dôvodov trvalo od novembra pripomienkové konanie. O projekte rozhodne mestské zastupiteľstvo na štvrtkovom rokovaní. Na schválenie je potrebná trojpätinová väčšina hlasov. V novembri hlasovalo za zámer JL arény 23 poslancov z 25-tich, ktorí sedia v mestskom zastupiteľstve.

2 debata chyba