Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kosticyn meškal na tréningový kemp. V olympijskej kvalifikácii si nezahrá

Tréner bieloruskej hokejovej reprezentácie Andrej Skabelka vyradil z kádra pre nadchádzajúcu olympijskú kvalifikáciu skúseného útočníka Andreja Kosticyna.

03.02.2013 16:24
Andrej Kosticyn Foto:
Andrej Kosticyn ešte v drese Nashvillu.
debata

Hráč Traktoru Čeľabinsk neprišiel načas na začiatok tréningového kempu v Minsku.

„Andrej už bol v Bielorusku minimálne dva dni, ale nevysvetlil nikomu dôvod svojej absencie a ani nekontaktoval trénerský štáb,“ píše sa v stanovisku na webe Bieloruskej hokejovej federácie.

Pre trénera Skabelku to bolo jedno z najťažších rozhodnutí v jeho doterajšej kariére. Bývalý útočník Montrealu a Nashville v NHL patril k základným pilierom reprezentácie.

„Nemali sme žiaden konflikt. Boli sme dohodnutí, že si zavoláme deň pred zrazom. Požiadal ma o poldeň voľna navyše, čo som mu vyhovel. Dohodu nedodržal a nič mi ani nevysvetlil. Každé podobné rozhodnutie je náročné. Verím, že jeho absencia neohrozí tím. Jeden hráč však nemôže uprednostňovať osobné veci pred tímovými,“ povedal pre goals.by Skabelka, ktorý namiesto A. Kosticyna povolal Michaila Stefanoviča z Gomeľu.

Bielorusi nastúpia v olympijskej kvalifikácii v F-skupine v dánskom Vojense. Okrem domácich Dánov budú ich súpermi aj Slovinci a Ukrajinci.

debata chyba