Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V bránke ma sprevádza srdiečko a psia labka, tvrdí Hamerlík

Počas troch sezón si v Třinci vybudoval pevnú pozíciu tímovej jednotky a zaradil sa medzi najlepších brankárov českej extraligy. Svoje kvality potvrdzuje aj v novom ročníku. Vďaka úspešnosti zákrokov 96,22 % a priemeru 1,4 gólu na zápas dominuje v oboch najsledovanejších brankárskych štatistikách ligy. Navyše sa darí aj Třincu, ktorý sa po štvrtkovej predohrávke na Sparte (4:3) posunul na prvú priečku tabuľky. ,,Cítim sa veľmi dobre. Celé mužstvo hrá v pohode, strieľame góly a vyhrávame. Odohrali sme však zatiaľ len šesť zápasov, takže na hodnotenia je priskoro," tvrdí slovenský reprezentačný gólman Peter Hamerlík.

30.09.2012 08:00
Peter Hamerlík Foto:
Peter Hamerlík.
debata

Odchytali ste päť zápasov, v utorok proti Chomutovu ste si udržali čisté konto, ale vo štvrtok proti Sparte dostal prednosť váš náhradník Šimon Hrubec. Prečo?
Na rannom rozkorčuľovaní som dostal pukom do ruky. Posunula sa mi vesta, trafili ma do predlaktia, ktoré napuchlo a nemohol som dobre držať hokejku. Pauzovať by som však nemal dlho, možno dva-tri dni.

V stredu vás čaká Kladno s Jaromírom Jágrom a ďalšími hviezdami z NHL. Už sa na tento duel tešíte?
Pre mňa by bolo možno lepšie, keby Jágr a ďalší chalani zo zámoria nehrali (smiech). Nikdy sa však na to takto nepozerám. Liga je vyrovnaná a každý môže zdolať každého. Verím však, že chytať budem už v nedeľu proti Libercu. Bez ohľadu na súpera, chcem byť v poriadku čo najskôr.

Je v Česku cítiť vďaka hráčom z NHL hokejový boom?
Ľudí to baví. Prítomnosť viacerých českých hokejových osobností je oživením pre nás hráčov i pre divákov. Nemajú často príležitosť vidieť hokejistov z NHL. Všade sa plnia tribúny. Keď sme hrali vo Vítkoviciach, prišlo takmer deväť tisíc ľudí. U nás bolo dvakrát päť tisíc a kapacita je len o dvesto miest vyššia.

Potešilo vás, že sa Třinec nakoniec rozhodol neangažovať reprezentačného gólmana Ondřeja Pavelca?
Potešilo ma, že mi tréner týmto spôsobom vyjadril dôveru, no zároveň to vnímam ako záväzok voči nemu a vedeniu. Verili mi, a preto musím podávať pravidelne dobré výkony, aby som ich nesklamal. Neviem, ako sa to celé vyvíjalo a či to médiá trošku nenafúkli. Pochopiteľne, sledoval som, čo sa deje, ale viem, že také veci neovplyvním. Vedenie môže hocikedy podpísať zmluvu s novým hráčom či brankárom. Mne zostáva sústrediť na svoje výkony.

Brankárskou dvojkou je len 21-ročný Hrubec. Ako spolu vychádzate?
Rozumieme si veľmi dobre. Šimon je mladý a má ešte všetko pred sebou. Dostal šancu vo štvrtok a chytal dobre.

Z hráčov NHL vás posilnil Rostislav Klesla. Chytá sa vám za ním dirigovanou obranou lepšie?
Rosťa s nami trénuje každé leto, takže sa dobre poznáme. Je to typ, ktorý na ľade nepanikári a každý takýto hráč brankárovi len pomôže.

V drese Třinca sa pravidelne objavuje aj Marek Zagrapan. Aká je jeho pozícia?
Zagy to má dosť náročné. Nastupuje vo štvrtej päťke a my hrávame väčšinou len na tri. Tréner ich vypustí na ľad raz-dvakrát za tretinu, čo je veľmi málo. Niekedy ani to nie. Ale sezóna je dlhá a verím, že sa dostane do lepšieho útoku a presadí sa. Je to dobrý hokejista a určite na to má.

Po dvoch rokoch chýba na vašej maske Chuck Norris. Už ho nepotrebujete?
(smiech) Rozhodol som sa pre zmenu. Tentoraz je maska ladená do retro štýlu. Vzadu mám logo jednej módnej značky, na jednej strane je old school brankár a slovenská vlajka, na druhej třinecký znak, postavička z komédie Hangover a citát z tohto filmu ,,One man wolf pack" (jednočlenná vlčia svorka), ktorý pre mňa niečo znamená. Okrem toho zdobí masku veľké písané písmeno ,,L" doplnené o srdiečko a psiu labku, ktoré sú venované mojej manželke Lucii a fenke Lady.

Ďalšiu špeciálnu masku ste si dali vyrobiť pre vlastné potešenie. Kde ste si ju vystavili?
Zatiaľ je len tak voľne položená v obývačke, definitívne miesto som nenašiel. Mal som staršiu používanú masku, ktorú som si dal namaľovať. Možno si ju pri nejakej príležitosti ešte nasadím, ale nie je ladená do klubových ani slovenských farieb. Na jednej strane som zobrazený ja, na druhej veľký slovenský znak a nechýba ani písmeno ,,L" doplnené srdiečkom a packou.

debata chyba