Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šatan pri premiére skóroval, Janus so shutoutom! Slovan - Jyväskylä 5:0

Hokejisti HC Slovan Bratislava zvíťazili v zápase European Trophy v domácom prostredí nad fínskym majstrom z Jyväskylä jednoznačne 5:0 (2:0, 0:0, 3:0). Úspešnú premiéru v prípravnom období absolvoval v drese belasých Miroslav Šatan.

24.08.2012 22:04
Ján Lipiansky Foto:
Radosť kapitána Slovana Jána Lipianskeho.
debata

HC Slovan Bratislava – JYP Jyväskylä (Fín.) 5:0 (2:0, 0:0, 3:0)

  • Góly: 14. Šatan, 20. Lipiansky (Šatan), 42. Lipiansky (Šatan, L. Hudáček), 43. M. Daňo (J. Tabaček), 51. Bartovič (Dravecký, J. Tabaček)

Rodák z Jacoviec Šatan otvoril skóre v 14. minúte gólom vo vlastnom oslabení, keď využil obrovskú hrúbku jedného zo zadákov hostí, zobral mu puk a zblízka napálil puk do vinkla. Strieborný medailista z tohtoročných majstrovstiev sveta potom asistoval ešte pri dvoch presných zásahoch Jána Lipianskeho. Do streleckej listiny sa následne zapísali krásnymi blafákmi aj mladý Marko Daňo a Milan Bartovič.

„Je to veľmi dobrý výsledok. Fíni majú kvalitné mužstvo, možno sme ich pristihli pri slabšej chvíľke. Od začiatku duelu sme boli lepší, vyskočili sme na nich a dali dva góly. V druhej časti pritlačili, ale vďaka Jarovi Janusovi sme to ustáli. Záver už bol v našej réžii,“ povedal po zápase Šatan.

Legenda slovenského hokeja nastúpila, rovnako ako vlani, vo formácii s Jánom Lipianskym a mladíkom Liborom Hudáčkom. Ich súhra robila severanom obrovské problémy po celý zápas. „Hrať s Mirom bola vždy radosť. Na ľade sme sa cítili dobre, hrali sme dobre v útoku a aj v obrane. Treba veriť, že to tak bude aj naďalej a Miro v Slovane zostane,“ konštatoval Lipiansky.

Najbližšie sa zverenci trénera Rostislava Čadu predstavia v ET v nedeľu o 18.00 h opäť v domácom prostredí proti ďalšiemu fínskemu tímu KalPa Kuopio.

debata chyba