Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je toto vôbec možné?! Dostal trinásť gólov, ale stal sa prvou hviezdou

Dostal trinásť gólov, ale napriek tomu ho vyhlásili za prvú hviezdu zápasu. Connor Crisp z tímu Erie Otters nastúpil v nedeľu v zámorskej juniorskej OHL na svoj prvý duel v sezóne a určite naň nikdy nezabudne. Sedemnásťročný center totiž od druhej minúty zaskakoval po zranení prvého gólmana Ramisa Sadikova v bránke. Odchytal viac ako 58 minút a kryl 32 zo 45 striel.

05.03.2012 16:46
Connor Crisp Foto:
Útočník Connor Crisp v úlohe brankára.
debata (1)

„Keď hráme hokejbal, zvyknem chytať, ale na ľade som v plnom brankárskom výstroji stál naposledy, keď som mal päť rokov,“ cituje Yahoo! Sports kanadského mladíka. Erie nemalo na lavičke náhradného brankára Devina Williamsa – chýbal tiež pre zranenie. Crisp mal po odstúpení Sadikova dvadsať minút, aby sa obliekol a rozcvičil.

V doterajšom priebehu sezóny neodohral rodák z Allistonu ani minútu, dlhodobo pauzoval pre zranenie ramena. V predošlom ročníku – prvom v OHL nastrieľal päť gólov v 48 dueloch.

Ako sa útočník zmenil na brankára

„Poriadne ma bolia nohy, ledva chodím. Brankárske korčule mi boli o niekoľko čísel menšie i úzke. Preto som mal problém aj korčuľovať,“ priznal Crisp. V zápase inkasoval prvýkrát po necelej minúte z prvej vážnejšej strely domácich. Otters nakoniec podľahli Niagare 4:13. Fanúšikovia IceDogs ocenili Crispa už pri nástupe do bránky mohutným potleskom a po stretnutí mu pripravili standing ovation.

„Volal som rodičom. Akonáhle zdvihli telefón, začali sa smiať. Na tento deň nikdy nezabudnem,“ dodal synovec trojnásobného víťaza Stanleyho pohára Terryho Crispa.

1 debata chyba