Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Historický výprask. Českí hokejisti podľahli Fínom 0:7

Českí hokejisti vo svojom druhom zápase na Švédskych hrách v Štokholme prehrali s Fínskom 0:7 a utrpeli najvyššiu prehru v histórii samostatnej republiky.

11.02.2012 15:28
Česi, smútok Foto:
Ilustračná snímka.
debata (5)

Hokejisti „Suomi“ boli v stretnutí, ktoré bolo vďaka viacerým šarvátkam aj veľmi nervózne, jednoznačne lepší a zaslúžene sa tešili z hladkého víťazstva. Fíni rozhodli o svojom triumfe už v prvej tretine, ktorú vyhrali 3:0. V druhej i tretej dvadsaťminútovke pridali severania ďalšie dva presné zásahy a hráčom Česka nedovolili dosiahnuť ani čestný úspech.

Fínsko sa dostalo priebežne na čelo turnaja v Štokholme, poradie sa však zmení po druhom sobotňajšom súboji, v ktorom si domáce Švédsko od 16.30 h zmeria sily s Ruskom. Podujatie na severe Európy vyvrcholí v nedeľu záverečnými zápasmi Rusko – Česko (12.00) a Švédsko – Fínsko (15.30).

Historicky najúspešnejšou krajinou na tradičných Švédskych hokejových hrách je domáce Švédsko (v rámci EHT sa jeden duel tradične uskutočnil mimo hlavného dejiska, v tomto prípade to bol štvrtkový súboj v Helsinkách Fínsko – Rusko /0:2/, pozn.), ktoré získalo jedenásť z dvadsiatich prvenstiev.

Od roku 2001 nevyhrali domáce „Tri korunky“ iba štyrikrát, v rokoch 2003, 2006 a 2008 triumfovali Rusi a predvlani Fíni. Švédi uspeli aj na zatiaľ ostatnom podujatí EHT v Moskve. V tejto sezóne však nevyhral ešte žiadny turnaj série domáci tím. V Helsinkách na Karjala Cupe sa presadili Rusi.

Oddset Hockey Games

Fínsko – Česko 7:0 (3:0, 2:0, 2:0)
Góly:
10. Komarov, 13. Pesonen (Aaltonen, Lindgren), 20. Aaltonen (Väänänen), 32. Lahti (Niskala), 40. Kontiola (Lahti), 41. Niskala (Kontiola), 41. Pesonen (Väänänen, Aaltonen)

5 debata chyba