Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poľský bitkár Oliwa: Kolusz je chrapúň a nehorázny klamár

V súvislosti s bitkou medzi poľskými hokejovými reprezentantmi a bývalým postrachom klzísk kanadsko-americkej NHL Krzysztofom Oliwom, ku ktorej prišlo v noci z piatka na sobotu po skončení B-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta v poľskej Toruni, vychádzajú na povrch nové skutočnosti.

21.04.2009 15:51
Krzysztof Oliwa Foto:
Krzysztof Oliwa.
debata

Najhoršie z incidentu vyviazol útočník Marcin Kolusz, ktorý v uplynulej sezóne hrával v slovenskej extralige v drese HK AquaCity ŠKP Poprad. Ten má po údere do tváre zlomený nos, pod očami ďalšieho ofenzívneho hráča Krystiana Dziubiňského je niekoľko monoklov a jeho palec na ruke zdobí sadrová dlaha. Naprázdno neobišiel ani obranca Patryk Noworyta, čo-to schytal aj náhodne sa v blízkosti konfliktu nachádzajúci bývalý poľský reprezentant Jacek Plachta.

"Kolusz je chrapúň a nehorázny klamár,“ reaguje v utorkovom vydaní poľského denníka Super Express Krzysztof Oliwa, ktorý bol na šampionáte ako spolukomentátor televízie Polsat, na obvinenia, že Kolusza oblial whisky a zlomil mu nos. "Už v klube to bol veľký hulvát. Teraz obťažoval moju snúbenicu, obscénne pri nej tancoval. Zažmúril som nad tým oko. Keď to však pokračovalo aj v hoteli, musel som zareagovať,“ vysvetľoval ďalej hráč, ktorý ako jeden z mála Poliakov skúsil, ako "chutí“ NHL.

"Dal som mu ešte jednu príležitosť, aby sa mojej snúbenici ospravedlnil. Poslal som po neho, aby sa k nám posadil. On prišiel a drzo sa jej opýtal, či si na noc oblieka pyžamo, alebo je v posteli nahá. Má veľké šťastie, že sa to pre neho neskončilo oveľa horšie,“ komentoval celý konflikt Oliwa.

Poľský hokejový zväz vytvoril mimoriadnu komisiu, ktorá má prípad vyšetriť. Výsledky by mali byť známe na mimoriadnom zasadnutí Poľského hokejového zväzu 27. apríla v Krakove.

debata chyba