Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáborík: Verím, že sa NHL konečne začne

Slovenský hokejista Marián Gáborík sa počas leta na nezamestnanosť sťažovať nemôže. Okrem prípravy na novú sezónu sa venuje letnej hokejovej škole, ktorú pripravil spoločne s Marcelom Sakáčom, príprave slávnostného otvorenia malého zimného štadióna v Trenčíne a čas si našiel aj na svoju záľubu - rýchle autá.

08.07.2005 15:58
debata

 „Podstatné je, aby sa konečne začalo hrať. Nechcem to zakríknuť, ale verím, že začneme podľa plánu. Ak by sme sa s NHL nedohodli, pre hokej by to bola katastrofa,“ povedal Marián Gáborík a k ročnej výluke dodal: „Keby sme sa dohodli už pre rokom, mohli sme vyjednať lepšie podmienky. Teraz sa však už musíme pozerať dopredu a nie za seba. Verím, že obe strany budú spokojné.“

Letnej hokejovej školy Mariána Gáboríka a Marcela Sakáča sa zúčastňuje niekoľko stoviek mladých nádejí. „Je tu asi štyristo detí. Dokonca aj z Chorvátska, Ruska, Maďarska a čakáme aj týždenný kemp z USA. Dúfam, že v tejto tradícii budeme pokračovať,“ komentoval odchovanec trenčianskeho hokeja. Na malom zimnom štadióne Mariána Gáboríka by sa malo uskutočniť sústredenie slovenskej reprezentačnej dvadsiatky a aj prípravný kemp americkej alebo kanadskej osemnástky pred augustovým turnajom v Piešťanoch.

„Zimný štadión je dlhodobá investícia. Peniaze som mohol dať aj inde a ich návratnosť mohla byť iná. Keď však vidím celý areál, som spokojný. Pri pohľade na hokejové nádeje počas tréningu mám radosť,“ pokračoval Gáborík, ktorý si už pred týždňom zajazdil na maďarskom okruhu Panonia v monoposte F3. Na rovnakom okruhu si bol zajazdiť aj vo štvrtok.

„Pred mesiacom som si dal v F3 päť kôl. Od jednej stajne som však dostal ponuku prísť na dlhšie, tak som si odkrútil asi sedemdesiat kôl. Bolo to nádherné,“ dodal jeden z najrýchlejších korčuliarov v NHL.

Oficiálne otvorenie druhej trenčianskej ľadovej plochy je naplánované na 29. a 30. júla. Stále aktívni hráči by pri tej príležitosti mali nastúpiť proti legendám slovenského hokeja.

debata chyba