Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nedorost sa asi bude sťahovať do Nižnekamsku

Slovenský hokejista Andrej Nedorost ukončil svoje pôsobenie v Metallurgu Magnitogorsk a v ďalšej kariére by mal pokračovať v inom ruskom tíme Neftechimik Nižnekamsk. Tam už pôsobí jeho krajan Roman Kukumberg. V Magnitogorsku bol pretlak cudzincov, v jednom zápase však môžu v ruskej superlige hrať iba traja legionári.

26.10.2004 12:31
debata

Okrem Nedorosta boli v kádri Metallurgu aj Roman Málek, Martin Čech a Petr Sýkora. Vedenie Magnitogorska sa preto so slovenským útočníkom dohodlo na uvoľnení.

„Záujem bol v českej extralige, jeden tím mal naozaj veľký interes angažovať Andreja do svojich radov. Zároveň sa však naskytli určité možnosti v zahraničí. Pracovali sme na nich a teraz môžem povedať, že sme najbližšie k dohode s Nižnekamskom,“ po­vedal pre hokej.cz Nedorostov agent Jaromír Henyš st.

V priebehu pondelka si obidve strany vymenili predstavy o prípadnej spolupráci. „Dohodli sme sa na podmienkach i na finančnej ponuke. Verím, že presunu Andreja do Nižnekamska už nič nebráni,“ dodal Henyš.

Nedorost odohral v aktuálnej sezóne za Magnitogorsk 12 stretnutí, v ktorých strelil jeden gól a mal štyri trestné minúty. Účastník MS 2001 v Nemecku prišiel do Ruska vo vlaňajšej sezóne, po tom, čo nedostával dostatok príležitostí v NHL v drese Columbusu. Za Metallurg v ročníku 2003/04 stihol odohrať 23 stretnutí s bilanciou 3 góly a 7 asistencií.

debata chyba