Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slafkovský odohral smolný zápas, Pospíšil sa nešťastne zranil. Český kanonier s hetrikom

Slovenský obranca Martin Fehérváry prispel asistenciou k víťazstvu hokejistov Washingtonu nad St. Louis 5:2 v nočnom zápase NHL.

19.01.2024 07:03 , aktualizované: 07:27
slafkovský juraj Foto:
Juraj Slafkovský v drese Montrealu Canadiens.
debata (1)

Útočníkovi T. J Oshiemu ňou pomohol skompletizovať hetrik gólom do prázdnej bránky. Hráči Edmontonu Oilers zvíťazili v 12. zápase po sebe, keď na domácom ľade zdolali Seattle Kraken 4:2. Tomáš Tatar v drese hostí nebodoval.

Útočník „olejárov“ Leon Draisaitl sa na triumfe podieľal štyrmi bodmi za gól a tri asistencie, jeho spoluhráč Connor McDavid vďaka asistencii bodoval v 12. zápase po sebe.

Kraken viedli po 1. tretine 2:0, no hostia tromi gólmi počas ôsmich minút druhej časti otočili skóre.

Pomohlo im k tomu aj vylúčenie Tatara, ktorý dostal menší trest za hákovanie a Draisaitl po 13 sekundách využil presilovku.

VIDEO: Asistencia Martina Fehérváryho

Slovenský útočník nastúpil na krídle prvej formácie, na ľade strávil 10:35 a pripísal si jednu strelu.

Obranca Martin Fehérváry z Washingtonu sa počas hry Blues bez brankára snažil vyhodiť puk z obrannej tretiny, hráč St. Louis ho tečoval do stredného pásma a Oshie následne trafil prázdnu bránku.

Slovenský obranca si okrem siedmej asistencie v sezóne pripísal aj dva plusové body. Nastúpil v prvej obrannej dvojici a odohral 20:02 min. Pre Oshieho to bol prvý hetrik v sezóne, v ktorej zatiaľ strelil sedem gólov.

Útočník Montrealu Juraj Slafkovský gólovo nenadviazal na uplynulé dva zápasy, v ktorých skóroval a pri prehre na ľade Ottawy 2:6 mal tri mínusové body.

Do kanadského bodovania sa nezapísali ani útočníci Calgary Adam Ružička a Martin Pospíšil, ktorých tím podľahol na domácom ľade Torontu 3:4.

Slafkovský gól Čítajte viac Gól v druhom zápase za sebou! Slafkovský zatienil Nemca a patril medzi najlepších hráčov na ľade

Slafkovský nastúpil na krídle prvého útoku a na ľade strávil najviac času spomedzi útočníkov Canadiens – 20:41 minúty.

Montreal nezopakoval víťazstvo na ľade Ottawy z októbra (6:4) a najslabšiemu tímu Východnej konferencie podľahol 2:6.

Útočník Auston Matthews z Toronta dosiahol už svoj štvrtý hetrik v sezóne, ktorým pomohol k triumfu na ľade Calgary 4:3. Dvojica slovenských útočníkov v drese „plameňov“ Martin Pospíšil a Adam Ružička nebodovala.

Pospíšil odohral iba 3:46 minúty, počas ktorých zaznamenal jednu strelu a dva hity. V prvej tretine smolne spadol a v neobvyklej pozícii narazil do mantinelu. Z ľadu mu museli pomáhať spoluhráči a v zápase už nepokračoval.

VIDEO: Smolný pád Martina Pospíšila a náraz o mantinel

Ružička nastúpil v strede štvrtej formácie, na ľade strávil 12:24 minúty. Pripísal si 75-percentnú úspešnosť na vhadzovaniach a aj jeden mínusový bod.

Hráči Bostonu potvrdili, že patria k najlepším na domácom ľade a Colorado zdolali 5:2. Tromi gólmi k tomu prispel David Pastrňák, ktorý spečatil svoj 16. hetrik gólom do prázdnej bránky.

Duel Buffalo – Chicago bol na programe už v stredu, no pre snehovú kalamitu ho posunuli o deň neskôr. Domáci Sabres triumfovali 3:0, čím dosiahli piate víťazstvo z uplynulých siedmich zápasov.

Brankár Ukko-Pekka Luukkonen neinkasoval v druhom zápase po sebe a po 19 zákrokoch dosiahol tretie čisté konto v sezóne.

Hráči Philadelphie nadviazali na nedávne výsledky a proti Dallasu si pripísali piate víťazstvo za sebou. Stars prehrali po dvoch víťazstvách.

slafkovský hokej Čítajte viac Slafkovský robí aj veci, ktoré veľmi často bolia. V progrese mu pomáhajú lekcie od Ramsayho

Hokejisti Tampy Bay zdolali na domácom ľade Minnesotu 7:3 a dosiahli štvrté víťazstvo v sérii. Štyrmi bodmi sa na výsledku podieľal ich obranca Victor Hedman (1+3). Slovenský obranca Erik Černák vynechal druhý zápas po sebe pre zranenie v hornej časti tela, ktoré utrpel v zápase proti New Jersey.

Los Angeles Kings prehrali tretí domáci zápas v sérii, keď Nashvillu podľahli 1:2. Bola to pre nich deviata prehra z uplynulých desiatich zápasov.

Hokejisti Vancouveru sa vyšvihli do čela celej súťaže po triumfe nad Arizonou 2:1. Po 45 zápasoch majú na konte 64 bodov. Priebežne druhý tím Západnej konferencie Winnipeg má 62 bodov a odohral o dva zápasy menej. Pre Canucks to bolo šieste víťazstvo z uplynulých siedmich duelov.

Hráči Vegas dosiahli prvýkrát po viac než mesiaci dve víťazstvá za sebou. Na domácom ľade zdolali New York Rangers 5:1

NHL – základná časť

Boston – Colorado 5:2, Buffalo – Chicago 3:0, Ottawa – Montreal 6:2, Philadelphia – Dallas 5:1, Tampa Bay – Minnesota 7:3, Washington – St. Louis 5:2 (M. FEHÉRVÁRY 0+1), Calgary – Toronto 3:4, Edmonton – Seattle 4:2, Los Angeles – Nashville 1:2, Vancouver – Arizona 2:1, Vegas – New York Rangers 5:1.

Skvelá noc Martina Pospíšila a Juraja Slafkovského Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Oslava hráčov Montrealu - Slafkovský (20),...
Načítavajú sa športové výsledky...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Fehérváry #Juraj Slafkovský