Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Unikát Montrealu. Slafkovský sa postaral o gól Canadiens, skončil s asistenciou

Hokejisti Montrealu Canadiens, v zostave so slovenským útočníkom Jurajom Slafkovským, prehrali na ľade Philadelphie Flyers 3:2 po nájazdoch. V nich ako jediný uspel domáci Sean Couturier.

11.01.2024 06:09 , aktualizované: 10:46
Juraj Slafkovsky Foto:
Juraj Slafkovský v zápase na ľade Philadelphie v súboji s Jamie Drysdalom.
debata (1)

V stretnutí išiel prekvapujúco Montreal už po necelých dvanástich minútach do dvojgólového vedenia, keď sa gólovo presadili Sean Monahan a David Savarad.

Tým sa Canadiens postarali o unikát v NHL, keď strelili góly z jediných dvoch striel, ktoré vyslali na bránu súpera počas celej prvej tretiny.

Slafkovský sa pôvodne tešil z piateho gólu v tejto sezóne, no rozhodcovia neskôr zásah pripísali Savardovi a Slovák si tak pri zásahu na 2:0 pripísal len asistenciu. Pozrite si „jeho“ gól:

Slovenský útočník odohral v stretnutí vyše 19 minút a okrem asistencie si do štatistík pripísal aj štyri bodyčeky, čo bolo najviac v tíme Montrealu.

Canadiens tak neuspeli v piatom z posledných siedmich stretnutí NHL. Najbližšie sa Slafkovský a spol. predstavia na domácom ľade už v noci na piatok, keď privítajú San Jose Sharks.

Július Hudáček Čítajte viac Pellegrini spustil kampaň. Zastal sa Hudáčka, hejterov označil za pokrytcov. Čo odkázal brankárovi?

Útočník Colorada Nathan MacKinnon si v zápase proti Vegas (3:0) pripísal asistenciu a bodoval už v 23. domácom zápase v tejto sezóne. Zopakoval tak bilanciu Joea Sakica a delí sa s ním o prvé miesto v tejto štatistike v klubovej histórii. Brankár Alexandar Georgiev predviedol 25 úspešných zákrokov.

V drese Minnesoty debutoval v bránke Jesper Wallstedt, no hráči Dallasu ho prekonali až sedemkrát. Švéd vykryl 34 striel, prekonalo ho sedem rôznych hráčov – Joe Pavelski, Matt Duchene, Roope Hintz, Jason Robertson, Tyler Seguin, Sam Steel a Nils Lundkvist. Stars triumfovali 7:2.

NHL – sumáre:
Dallas Stars – Minnesota Wild 7:2 (1:0, 2:0, 4:2)
Góly: 17. Pavelski, 25. Duchene (Suter, Lundkvist), 35. Hintz (Marchment, Lindell), 49. Robertson (Lindell), 50. Lundkvist (Faksa), 57. Seguin (Marchment), 59. Steel (Lindell, Smith) – 45. Boldy (Faber, Eriksson Ek), 52. Hartman (Zuccarello, Boldy). Brankári: Wedgewood – Wallstedt, strely na bránku: 34:23

Philadelphia Flyers – Montreal Canadiens 3:2 po predĺžení a samostatných nájazdoch (1:2, 1:0, 0:0 – 0:0, 1:0)
Góly: 16. Tippett (Konecny, Couturier), 29. Frost (Drysdale, Foerster), rozhodujúci sam. nájazd: Couturier – 2. Monahan (Barron, Guhle), 12. Savard (Pezzetta, SLAFKOVSKÝ). Brankári: Errson – Primeau, strely na bránku: 39:19

Colorado Avalanche – Vegas Golden Knihgts 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Góly: 20. Ničuškin (Rantanen, Drouin), 32. Ničuškin (Rantanen, MacKinnon), 50. O'Connor (Jones). Brankári: Georgijev – Patera, strely na bránku: 35:25

Slováci v akcii:
Juraj Slafkovský (Montreal) 19:08 0 1 1 0 0 0

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii.
Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
1 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský