Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovák v NHL zrámoval hviezdu súpera. Pospíšil zložil kapitána Ottawy na kolená, vyslúžil si ovácie

Hokejisti Calgary vyhrali v noci na stredu v zámorskej NHL nad Ottawou 6:3. Obrat z 2:3 začal po 47 sekundách záverečného dejstva Noah Hanifin, ktorému pri góle asistoval Slovák Martin Pospíšil.

10.01.2024 06:58
Martin Pospíšil Foto:
Útočník Calgary Flames Martin Pospíšil (76) v zápase proti Chicagu.
debata (2)

Za domácich hral v štvrtom útoku aj Adam Ružička, jeho krajan Tomáš Tatar zaznamenal so Seattlom triumf 5:2 na ľade Buffala. Ďalší Slovák Erik Černák nastúpil za Tampu Bay, ktorá vyhrala nad Los Angeles 3:2 pp.

Hanifin si po svojom góle pripísal ešte dve asistencie pri presných zásahoch Jegora Šarangoviča a Blakea Colemana.

VIDEO: Martin Pospíšil a jeho hit na kapitána Ottawy

Ten strelil víťazný gól a skóroval aj do prázdnej bránky počas power play. Bieloruský krídelník zas vsietil gól ešte na začiatku prostredného dejstva.

Pospíšil bodoval v treťom stretnutí za sebou a od začiatku sezóny má na konte desať bodov (4+6).

Proti Ottawe mal až sedem hitov, dve plusky, dve trestné minúty za nedovolené bránenie, jednu strelu na bránku a 11:33 minúty na ľade. Ružička mal mínusku a jednu strelu na bránku, odohral 9:21 minúty.

Satan - Radosa Čítajte viac Hlasný kritik Putina i Šatana: Nie som rusofób, ale Slovák s dostatočným IQ. Na vulgárnych úbožiakov reagujem slušne

Seattle dosiahol na ľade Buffala siedmy triumf v rade a bodoval v jedenástom dueli za sebou. Gólom a asistenciou k tomu prispel Jaden Schwartz, ktorý sa vrátil po zranení – brankár hostí Joey Daccord mal 36 úspešných zákrokov.

Tatar nastúpil v prvom útoku, odohral 14:33 minúty, dvakrát vystrelil na bránku a pripísal si aj plusku.

O triumfe Tampy Bay rozhodol po 122 sekundách extračasu Nick Perbix. Tréner domácich Jon Cooper tak zaznamenal 500. triumf v NHL, hostia zas šiestu prehru v rade.

Černák bol na ľade 19:34 minúty, rozdal päť hitov, raz vystrelil na bránku a pripísal si plusku.

NHL – základná časť

Buffalo – Seattle 2:5, Tampa Bay – Los Angeles 3:2 pp, Toronto – San Jose 7:1, NY Islanders – Vancouver 2:5, Nashville – Anaheim 3:5, St. Louis – Florida 1:5, Winnipeg – Columbus 5:0, Chicago – Edmonton 1:2, Arizona – Boston 4:3 pp, Calgary – Ottawa 6:3 /M. Pospíšil (Calgary) 0+1/

Načítavajú sa športové výsledky...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Calgary Flames #Martin Pospíšil