Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Česku bojuje o záchranu, pre Hudáčka si rozoštval fanúšikov. V NHL si Jágra uctia ako legendu

Majiteľ hokejového Kladna Jaromír Jágr zažíva turbulentné obdobie. Doma v Česku čelí obrovskej kritike od vlastných fanúšikov, ktorá sa začala po angažovaní slovenského brankára Júliusa Hudáčka, ktorý následne z klubu odišiel bez toho, aby odchytal jediný zápas. V zámorí sa mu dostane obrovskej pocty.

16.02.2024 17:57
Jaromír Jágr Foto:
Jaromír Jágr.
debata (3)

Dres s jeho číslom 68 bude visieť pod stropom domovskej haly Pittsburhu Penguins, v ktorom zažil český útočník najslávnejšie časy.

Stane sa tak v noci z nedele na pondelok pred zápasom proti Los Angeles Kings.

„V Pittsburghu prežíval jednu skvelú sezónu za druhou. V 90-tych rokoch bol najlepší na svete, málokto sa mu dokázal vyrovnať,“ vraví Jágrov bývalý spoluhráč Martin Straka v rozhovore pre český web iDnes.

Spoločne odohrali v slávnom americkom klube niekoľko rokov.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Slafkovský? Je to monštrum, pripomína mi stavbu domu, vraví Fín. Slovákovi vyčítal jednu vec. K Rusom zaujal rázny postoj

„Veľmi dobre vedeli, aký poklad v ňom získali. Keď som tam prišiel, mal už neotrasiteľnú pozíciu. Mal vedľa seba legendy ako Mario Lemiex, Ron Francis, Paul Coffey alebo Kevin Stevens. Jarda sa tam rýchlo udomácnil. Všetci ho milovali a vážili si ho,“ vraví Straka.

Spomína aj na to, ako s Jágrom chodili do mesta v utajení, pretože sa s ním každý chcel fotiť. Bez maskovania sa okolo neho vždy zbehol hlúčik ľudí.

„Musel nosiť parochňu a okuliare. Mal vtedy svoj známy účes, vyzeral komicky, ale bez parochne to skrátka nešlo,“ konštatuje Straka.

Slovensko, hokej Čítajte viac Politika do športu nepatrí? Pellegrini vyzýva Šatana a spol., aby na MS zavolali aj hráčov z KHL. Zväz reagoval

V súčasnosti má Jágr úplne iné problémy. Jeho Kladno bojuje o záchranu, pričom posledné negatívne výsledky vyústili v štrajk fanúšikov.

Tých si poriadne rozhneval, keď nedávno podpísal zmluvu so slovenským brankárom Júliusom Hudáčkom, ktorý z klubu po kritike za pôsobenie v KHL odišiel bez toho, aby odchytal jediný duel.

Ako sa darí slovenským hokejistom v KHL Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
V KHL nastupuje v tejto sezóne osem slovenských...
Načítavajú sa športové výsledky...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr #Pittsburgh Penguins #HC Rytíři Kladno