Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemec strelil parádny gól, ale rozhodcovia ho neuznali. Jeho gesto hovorilo za všetko

Hokejisti New Jersey Devils zvíťazili v NHL nad Seattle Kraken 3:1, prerušili minisériu dvoch prehier a naďalej živia šancu na účasť v play off.

13.02.2024 06:40
nemec šimon Foto:
Šimon Nemec v drese New Jersey.
debata

Domáci viedli v polovici zápasu už 3:0 a mohli aj 4:0, ale gól Šimona Nemca v 30. minúte rozhodcovia neuznali pre postavenie hráča v bránkovisku.

Slovenský obranca sa presadil bombou od modrej, ale brankárovi Kraken Joeymu Daccordovi ilegálne clonil Erik Haula a arbitri gól neuznali.

Pozrite si Nemcovu reakciu po neuznanom góle

Nemec v zápase proti krajanovi Tomášovi Tatarovi, ktorý v prvom útoku Seattlu odohral 12:19 min, hýril aktivitou. Na Daccorda vyslal štyri strelecké pokusy, čo je jeho nové maximum v NHL.

Celkovo strávil na ľade 19:57 min, do štatistík si zapísal aj dve zblokované strely.

Adam Ružička má za sebou premiéru v drese Arizony. Na ľade Philadelphie sa predstavil vo štvrtom útoku Coyotes, ktorí však prehrali v noci na utorok s domácimi Flyers 3:5. Coyotes viedli pred začiatkom tretej tretiny 3:2, ale „letci“ zápas otočili tromi gólmi.

„Viedli sme o gól, mali sme o jednu strelu viac. Nie je to tak, že by sme stratili vedenie, ale mali sme niekoľko šancí na to, aby sme súperovi odskočili o viac gólov. No nedokázali sme to,“ poznamenal tréner Arizony Andre Tourigny.

Jeho zverenci výborne bránili presilovky domácich, hráči Philadelphie hrali v početnej výhode sedemkrát, no nepresadili sa. „Nehrali sme svoj najlepší hokej, ale našli sme cestu ako zvíťaziť a to je skvelé,“ poznamenal Scott Laughton, ktorí sa na triumfe podieľal gólom a asistenciou.

Vegas doma podľahli Minnesote 3:5, domáci obranca Alex Pietrangelo tak mal horko v ústach pri oslave svojho míľnika. Vo svojom 1000. zápase v NHL zaznamenal dve asistencie.

„Takéto číslo sa vám nepodarí dosiahnuť, keď nemáte pri sebe dobrých ľudí. Ja som ich mal na svojej ceste pri sebe stále,“ uviedol 34-ročný Kanaďan pre stanicu ESPN.

NHL – sumáre

New Jersey Devils – Seattle Kraken 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Góly: 14. Toffoli (Hischier, J. Hughes), 21. J. Hughes (Haula), 25. Mercer (Meier, Hatakka) – 50. Borgen (Eberle, McCann). Brankári: Daws – Daccord, strely na bránku: 36:28.

New York Rangers – Calgary Flames 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Góly: 33. Cuylle (Kakko, Brodzinski), 60. Vesey. Brankári: Šesťorkin – Markström, strely na bránku: 31:30.

Philadelphia Flyers – Arizona Coyotes 5:3 (0:1, 2:2, 3:0)
Góly: 25. Frost (z tr. strieľania), 30. Konecny (Laughton), 47. Drysdale (Konecny), 51. Laughton (Sanheim, Staal), 59. Tippett (Konecny, Couturier) – 17. Dumba (Keller, Dermott), 28. Maccelli (Moser, Kesselring), 35. Kerfoot (Zucker, Moser). Brankári: Ersson – Vejmelka, strely na bránku: 34:23.

Vegas Golden Knights – Minnesota Wild 3:5 (2:2, 0:0, 1:3)
Góly: 1. Marchessault (Roy, Pietrangelo), 18. Amadio (Pietrangelo, Brisson), 50. Stone (Stephenson, Whitecloud) – 11. Zuccarello (Kaprizov, Hartman), 13. Eriksson Ek (Boldy, Kaprizov), 47. Rossi (Boldy, Faber), 48. Boldy (Hartman, Faber), 60. Eriksson Ek. Brankári: Hill – Gustavsson, strely na bránku: 30:29

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #New Jersey Devils #Šimon Nemec