Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ručičky ako Pálffy. Slafkovský vymyslel dokonalú prihrávku. Montreal v zápase pohorel

Slovenský útočník Juraj Slafkovský bodoval v NHL už v piatom zápase za sebou. Svoj 24. bod v aktuálnej sezóne zaznamenal už v prvej tretine domáceho duelu Montrealu Canadiens proti St. Louis Blues. Zápas sa zverencom Martina St. Louisa vôbec nevydaril a Slafkovský a spol. a utŕžili vysokú prehru 2:7.

11.02.2024 19:42 , aktualizované: 22:37
Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský.
debata (2)

Napriek tomu kúsok z hokejky draftovej jednotky z roku 2022 stál za to. Slafkovský pri dokonalej prihrávke pripomenul ohromným prehľadom legendárneho Rusa Pavla Daciuka a presnými rukami Žigmunda Pálffyho. Pozrite si, ako parádne našiel Slafkovský kapitána Canadiens Nicka Suzukiho:

19-ročný útočník odohral 20:03 min a zaznamenal jeden plusový bod. Slafkovský nazbieral za uplynulých 10 duelov rovnaký počet bodov (6+4).

Slafkovský opäť nastúpil na krídle elitného útoku „Habs“ po boku kapitána Nicka Suzukiho a Colea Caufielda.

Viac ako 6 minút strávil na ľade v presilovkách. Veľkú časť z toho pri päťminútovej početnej výhode v prvej tretine, no gól v nej nepadol. Päť sekúnd po konci presilovky však Slafkovský vydarenou krížnou prihrávkou našiel nekrytého Suzukiho a ten znížil na 1:2.

Ukrajina hokej reprezentácia Čítajte viac Ukrajinci to dokázali: Postup do finále olympijskej kvalifikácie, v Bratislave vyzvú aj Slovákov

Montreal mal však počas celého duelu značné problémy s kombináciou a plynulým prechodom do útočnej fázy. V drese Blues sa blysol piatimi asistenciami americký obranca Torey Krug, ďalším hrdinom hostí bol center prvého útoku Robert Thomas, ktorý strelil gól a pridal tri asistencie.

Slafkovský bol po Suzukim najvyťažovanejší útočník Canadiens. Hráči St. Louis zvíťazili na ľade súpera piatykrát v sérii a v tabuľke Západnej konferencie im patrí ôsma priečka, Montreal je vo Východnej konferencii trinásty.

Ani Fehérváry sa netešil z víťazstva svojho tímu, o triumfe Vancouveru na ľade Washingtonu rozhodol päť sekúnd pred koncom predĺženia J.T. Miller. Fehérváry strávil na ľade 24:20 min, čo je najviac v doterajšom priebehu sezóny.

Bol druhý najvyťažovanejší obranca Capitals po Johnovi Carlsonovi, ktorý odohral až 31 minút. Fehérváry zaznamenal jeden mínusový bod, na bránku súpera vyslal jednu strelu a pripísal si aj tri bodyčeky.

NHL – výsledok:
Montreal – St. Louis 2:7 (Za domácich SLAFKOVSKÝ 1+0), Washington – Vancouver 2:3 pp

Ako by mohla vyzerať zostava Slovákov na ZOH 2026? Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Takto o dva roky to vypukne - olympijský turnaj...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Montreal Canadiens #asistencia #Juraj Slafkovský