Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stane sa 97. Slovákom v najlepšej súťaži na svete? Koch môže debutovať v NHL už o pár hodín

Klub zámorskej NHL Arizona Coyotes povolal Patrika Kocha do prvého tímu. Dvadsaťsedemročný obranca by sa mohol objaviť v zostave už v noci na piatok (3.00 SEČ) proti Minnesote. Ak nastúpi stane sa 97. slovenským hráčom so štartom v profilige.

07.03.2024 23:04
Patrik Koch Foto:
Patrik Koch počas MS 2023 v Rige.
debata

Pre Kocha je sezóna 2023/24 premiérová v zámorí. V jej doterajšom priebehu pôsobil vo farmárskej súťaži AHL, v ktorej nastúpil v drese tímu Tucson Roadrunners.

V 47 zápasoch zaznamenal jeden gól a desať asistencií. Súčasťou organizácie Arizony sa stal po tom, čo na jar 2023 podpísal s klubom ročný nováčikovský kontrakt.

Miloš Kelemen, Arizona Coyotes Čítajte viac Kelemen klope na dvere prvého tímu, presadil sa tretíkrát za sebou. Body zbierali aj ďalší Slováci

V uplynulých troch sezónach obliekal dres Vítkovíc, Slovensko reprezentoval na dvoch MS. Coyotes už povolali Kocha 6. decembra, ale po niekoľkých hodinách sa vrátil späť na farmu.

V histórii organizácie Arizony/Phoenixu doteraz nastúpilo osem slovenských hokejistov. Súčasťou tímu je aj Kochov krajan a útočník Miloš Kelemen, ktorý v tomto ročníku odohral desať zápasov a pripísal si asistenciu.

Takto rastú Juraj Slafkovský a Šimon Nemec Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Začiatky v Liptovskom Mikuláši, Nitre,...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Arizona Coyotes #Patrik Koch