Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slafkovského rival v drafte sa dočkal šance. Kanaďan Wright zabojuje o prvý bod v sezóne

Boli najobletovanejšími tvárami draftu NHL 2022. Slovenského útočníka Juraja Slafkovského si z 1. miesta vybral Montreal Canadiens, kanadského Shana Wrighta zo štvrtého Seattle Kraken.

01.04.2024 07:09
Shane Wright Foto:
20-ročný Shane Wright v tejto sezóne NHL ešte nebodoval.
debata

No v nasledujúcich takmer dvoch rokoch nabrali hokejové osudy oboch draftových rivalov diametrálne odlišné cesty. Slafkovský je hviezdou Montrealu, prepisoval juniorské historické rekordy klubu a v tejto sezóne NHL má na konte v 73 zápasoch už 41 bodov (15+26). Kanaďan na svoj prvý bod ešte len čaká.

No v závere sezóny 2023/24 mu svitlo na lepšie časy. Tím Seattle Kraken v nedeľu oznámil, že z Coachella Valley Firebirds z AHL ho po druhýkrát v sezóne povolal do prvého tímu.

20-ročný Wright zaznamenal v Coachelle 20 gólov a 23 asistencií v 56 zápasoch, ktoré odohral v tejto sezóne nižšej zámorskej súťaže. Skôr počas sezóny odohral aj tri zápasy v NHL, v ktorých však nebodoval.

Žigmund Pálffy Čítajte viac Hráči si nepomáhali, vykašľal sa na mňa. Pálffy spomínal na šikanu zosnulého bitkára či lekcie u farára

V minulej sezóne nastúpil Kanaďan za Kraken na osem zápasov, v ktorých si pripísal gól a asistenciu. Celkovo má teda v NHL na konte 11 zápasov v najprestížnejšej súťaži sveta, pre porovnanie Slafkovský ich odohral už 112.

Seattle draftoval Wrighta v roku 2022 z celkového štvrtého miesta, hoci dlho sa očakávalo, že bude draftovou jednotkou. V OHL dokonca dostal mimoriadny status, aby v nej mohol hrávať už v 15 rokoch.

Wright má za sebou úspešnú juniorskú kariéru, v ktorej vyprodukoval 197 bodov v 141 zápasoch v dresoch Kingstonu a Windsoru. Bol aj kapitán kanadskej reprezentácie do 20 rokov, ktorá v roku 2023 získala zlato na svetovom šampionáte.

V noci na pondelok jediný zápas NHL

Hokejisti Vancouveru Canucks sa v zámorskej NHL dostali desiatykrát v klubovej histórii na stobodovú hranicu. V jedinom dueli v noci na pondelok vyhrali doma nad Anaheimom 3:2, keď sa dvoma gólmi blysol Dakota Joshua.

Seattle minulý týždeň povolal aj útočníkovi Logana Morrisona a Ryana Wintertona, ktorí mali svoj vplyv v posledných troch zápasoch. Na pretlak v útoku však doplatil aj Tomáš Tatar, ktorý v nich skončil len na tribúne a bol zdravým náhradníkom.

Kraken majú na súpiske momentálne 16 útočníkov, a keďže už reálne nie sú v hre o play-off, mohli by do konca sezóny dávať mladíkom viac príležitostí. Na to by mohli doplatiť práve skúsení hráči, ako Tatar.

Najlepší tím histórie NHL z európskych hokejistov Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Prečítajte si zaujímavosti o najlepších...
debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Juraj Slafkovský #Seattle Kraken #Shane Wright