Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Znovuzrodený Tatar si pripísal prvý zásah v novom drese, Pospíšil dal krásny bekhendový gól

Tomáš Tatar si v nočnom dueli NHL proti Dallasu Stars pripísal prvý gól v drese svojho nového zamestnávateľa Seattle Kraken.

19.12.2023 06:01 , aktualizované: 10:10
830732577 Foto:
Tomáš Tatar v zápase proti Dallasu.
debata (4)

Tridsaťtriročný útočník strelil gól a pripísal si aj asistenciu, no Kraken prehrali na ľade Dallasu 3:4 po predĺžení.

Tatar má na konte prvý viacbodový zápas v sezóne. Rovnako ako predvčerom pri debute za Seattle po výmene z Colorada, odohral duel v prvom útoku vedľa Mattyho Beniersa a Jordana Eberleho.

Na ľade strávil 16:16 minút, mal plusový bod a na bránku vyslal štyri strely. Odsedel si aj dve minúty na trestnej lavici. V 29 zápasoch tejto sezóny má na konte 2 góly a 10 asistencií.

Skóroval aj ďalší Slovák Martin Pospíšil, gólom pomohol k triumfu Calgary nad Floridou 3:1. Pospíšil ukončil dvanásťzápasové čakanie na gól, keď otvoril skóre zápasu.

Dvadsaťštyriročný útočník sa presadil po rýchlom protiútoku, Anthonyho Stolarza prekonal bekhendovou strelou. V tejto sezóne má po 20 zápasoch na konte 4 góly a 3 asistencie.

Jeho klubový spoluhráč Adam Ružička nebodoval. Prvou hviezdou stretnutia bol brankár „plameňov“ Jacob Markström, ktorý zneškodnil 33 striel.

Montreal uspel na ľade Winnipegu 3:2 po predĺžení, o triumf Canadiens sa postaral v presilovej hre Justin Barron. Slovenský útočník v drese hostí Juraj Slafkovský nebodoval.

Nastúpil opäť v prvom útoku s Nickom Suzukim a Coleom Caufieldom, na ľade bol 20:06 minúty, pripísal si tri hity a odsedel si aj dve minúty na trestnej lavici.

„Myslím si, že sa zlepšujeme každým duelom. Hráme najviac organizovane odkedy pôsobím na striedačke Montrealu. Budovanie systému a rôznych častí hry si vyžaduje čas a hráči sú schopní pracovať na detailoch,“ uviedol tréner Martin St. Louis.

Sidney Crosby rozhodol o triumfe Pittsburghu nad Minnesotou 4:3, na konte má už 1535 bodov. V historickej tabuľke produktivity mu patrí 13. mieto.

Penguins viedli 3:0, ale o náskok prišli na začiatku tretej časti, keď vyrovnal Vinni Lettieri. Kapitán domácich však rozhodol v 47. minúte počas presilovej hry.

Zaznamenal svoj 89. víťazný gól v kariére a vyrovnal Luca Robitailla na 24. mieste v histórii NHL. „Bolo dôležité dostať sa do vedenia, no nedokázali sme si ustrážiť náskok. Budeme sa snažiť na tom pracovať, aby sme to nabudúce zvládli,“ skonštatoval Crosby.

Adam Henrique a Troy Terry pomohli zhodne gólom a asistenciu k triumfu Anaheimu na ľade Detroitu 4:3. Henrique nadviazal na výkon z predchádzajúceho duelu, keď proti New Jersey Devils dosiahol prvý hetrik v kariére.

Ducks viedli v úvode druhej časti už 4:0 a náskok sa im podarilo udržať. Za Detroit sa dvakrát presadil Alex DeBrincat a raz Jeff Petry.

Patrick Kane a Shayne Gostisbehere si pripísali dve asistencie. Do zostavy domácich sa vrátil kapitán Dylan Larkin, ktorý pre zranenie vynechal predchádzajúce štyri zápasy. Red Wings však prehrali šiesty z uplynulých siedmich duelov.

NHL – sumáre:
Detroit Red Wings – Anaheim Ducks 3:4 (0:3, 1:1, 2:0)
Góly: 23. Petry (Copp, Kane), 48. DeBrincat (Kane, Gostisbehere), 58. DeBrincat (Gostisbehere, Larkin) – 3. Gudas (Leason, Henrique), 9. Mintjukov (Carlsson, Terry), 19. Henrique (Fowler, Strome), 22. Terry (Vaakanainen, Killorn). Brankári: Husso (18. Reimer) – Dostál, strely na bránku: 32:22

Pittsburgh Penguins – Minnesota Wild 4:3 (1:0, 2:2, 1:1)
Góly: 8. Smith (Puustinen, Pettersson), 21. Guentzel (Karlsson, Crosby), 24. Malkin (Puustinen, Pettersson), 47. Crosby (Guentzel, Malkin) – 36. Hartman (Faber, Johansson), 38. Middleton (Boldy, Kaprizov), 46. Lettieri (Merrill, Hunt). Brankári: Nedeljkovic – Gustavsson, strely na bránku: 30:27

Winnipeg Jets – Montreal Canadiens 2:3 pp (0:0, 1:2, 1:0 – 0:1)
Góly: 40. Vilardi (Morrissey, Ehlers), 53. Perfetti (Namestnikov, Dillon) – 25. Anderson (Matheson, Evans), 36. Dvorak (Anderson, Gallagher), 62. Barron (Caufield, Suzuki). Brankári: Hellebuyck – Allen, strely na bránku: 32:26

Dallas Stars – Seattle Kraken 4:3 pp (2:0, 1:2, 0:1 – 1:0)
Góly: 2. Duchene (Seguin, Marchment), 11. Robertson (Pavelski, Hintz), 27. Duchene (Pavelski, Dadonov), 63. Harley (Duchene, Benn) – 21. TATAR (Beniers), 34. Beniers (Eberle, TATAR), 60. Tolvanen (Wennberg, Bjorkstrand). Brankári: Wedgewood – Daccord, strely na bránku: 28:38

Calgary Flames – Florida Panthers 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Góly: 9. POSPÍŠIL (Kadri, Gilbert), 44. Backlund (Hanifin), 59. Coleman – 20. Reinhart (Tkachuk, Barkov). Brankári: Markström – Stolarz, strely na bránku: 24:34

Najlacnejšie body hráčov Montrealu v NHL Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Zostavili sme rebríček podľa pomeru ročného...
Načítavajú sa športové výsledky...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Tomáš Tatar #Dallas Stars #Seattle Kraken